Mainos

Televisiokanava esitti jälleen Saddam-nauhan

Dubailainen televisiokanava on julkistanut uuden Saddam-ääninauhan. Nauhalla Irakin entisenä johtajana pidetty puhuja kehottaa erikoisjoukkoja hyökkäyksiin liittoumaa vastaan.

Dubailainen televisiokanava on julkaissut jälleen uuden ääninauhan, jonka väitetään olevan Irakin syrjäytetyn presidentin Saddam Husseinin tekemä.

al-Arabiya-kanavan julkistamalla ääninauhalla vakuutetaan, ettei Yhdysvallat saavuta voittoa Irakissa mahdistaan huolimatta. Puhuja kehottaa myös irakilaisia jatkamaan taistelua amerikkalaisjoukkoja vastaan, koska sota ei ole ohi. Hän yllyttää erikoisjoukkoja ja presidentinkaartia kiihdyttämään hyökkäyksiään miehittäjiä vastaan.

-Kerromme sotavoimillemme ja kansallemme, että vaikka Amerikka onkin saavuttanut sotilaallisen voiton, ei se koskaan voita tahtojen taistelua irakilaisia vastaan, puhuja julisti.

Puhujan mukaan nauha on äänitetty 20. päivä heinäkuuta, kahta päivää ennen kuin Yhdysvallat ilmoitti Saddamin kahden pojan saaneen surmansa taistelussa Mosulissa.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n mukaan aiemmin julkisuuteen tulleet Saddam-nauhat ovat todennäköisesti aitoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.