Mainos

Telestä tuli Sonera

Valtion omistama televiestintäyritys Tele vaihtoi tänään nimensä Soneraksi. Uuden nimen avulla yhtenäistetään yrityksen nimikäytäntö kotimaassa ja ulkomailla. Ulkomailla yhtiö on tähän saakka käyttänyt nimeä Telecom Finland.

Nimenmuutosta perustetaan yhtiön voimakkaalla kansainvälistymisellä ja halulla erottua perinteisistä teleoperaattoreista. Jo viime vuonna yhtiön liikevaihdosta lähes 60 prosenttia kertyi nopeasti kasvavasta matka-, data- ja mediaviestinnästä.

Nimenvaihdoksen kokonaiskustannuksia ei julkisteta, mutta kyse on miljoonien markkojen hankkeesta. Pääjohtaja Pekka Vennamo kertoi, että uusi nimi haluttiin ottaa käyttöön ennen omistuspohjan laajentamista. Valtio aikoo vähentää omistustaan teleyhtiössä vielä tämän vuoden aikana, kun Suomen PT jaetaan kahtia. Posti jää edelleen kokonaan valtion omistukseen.

Vennamon mukaan uuden nimen käyttöönotto on järkevä tehdä ennen omistuspohjan laajentamista, sillä näin säästetään rahaa, kun uusi nimi voidaan tehdä tunnetuksi ulkomailla yhdessä osakemyynnin kanssa. Vennamon mukaan uusi nimi soveltuu uuteen ja koko ajan kehittyvään liiketoimintaan. Lisäksi se on mm. kansainvälinen ja helppo lausua kaikilla kielillä. Nimi valittiin lähes tuhannen ehdokkaan joukosta. Loppusuoralle pääsi neljä nimeä, jotka on Vennamon sanoin haudattu ja unohdettu kuten myös vanha nimi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.