Mainos

Telakoiden henkilöstö esittää telakkatuesta luopumista

Laivanrakennusteollisuuden henkilöstö esittää kauppa- ja teollisuusministeriölle, että Suomi ajaisi EU-komissiossa asteettaista luopumista suorasta telakkatuesta. Metallityöväen liiton ministeriöön toimittamassa kirjeessä esitetään useita muutoksia EU:ssa valmisteilla olevaan, nykyisen laivanrakennusdirektiivin korvaavaan asetukseen.

Laivanrakentajien mielestä asetuksesta tulee poistaa alueellinen investointituki ja osittaisen sulkemisen tuki. Muihin esitettyihin tukimuotoihin tulisi määritellä selkeä tukikatto ja komission virkamiehille oikeus milloin tahansa tarkastaa tehdyt tukipäätökset ja sopimukset.

Telakkaväki pitää esitetyistä tukimuodoista myös rakenneuudistustukea ja ympäristönsuojelutukea vähintäänkin epäilyttävinä. Kannanotossa sanotaan, että ne kuuluvat yrityksen normaaliin toimintaan ja yrityksen vastuulle. Muita komission esittämiä uusia tukimuotoja olisivat innovaatiotuki sekä tutkimus ja kehitystyötuki.

Myös Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh (sd.) torjui viikonloppuna EU-komission ehdotuksen uudeksi telakkatukijärjestelmäksi. Lundhin mukaan komission ehdotus loisi vaikeasti valvottavan viidakon erilaisia päällekkäisiä tukia. Lundh sanoi ehdotetun tukijärjestelmän muistuttavan huolestuttavalla tavalla kotimaista maataloustukijärjestelmää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.