Teksasilaisnainen hukkasi vihkisormuksensa 48 vuotta sitten – sai helmikuun alussa häkellyttävän viestin: "Ei näin voi käydä!"

Mies löysi päiväkirjan täynnä kauniita kirjeitä tuntemattomalta naiselta – etsii nyt omistajaa 1:38
Tämä mies löysi päiväkirjan täynnä kauniita kirjeitä tuntemattomalta naiselta.

Liki 50 vuotta sitten kadonnut vihkisormus päätyi helmikuussa takaisin oikealle omistajalleen, kertoo muun muassa Fox News.

Teksasilainen Karen Autenrieth hukkasi vihkisormuksensa vuonna 1973, kun hän oli perheineen vierailemassa isoäitinsä luona Chicagossa. 

Karen kertoo San Antonio Report -sivustolle, että hän oli auttamassa kolmea lastaan autoon, kun hänen sormuksensa lennähti hänen kädestään lumihankeen.

– Silloin oli todella kylmä, ja lunta oli todella paljon, hän kertoo.

Karen etsi sormustaan jonkin aikaa sillä välin, kun 2-, 3- ja 4- vuotiaat lapset istuivat autossa odottamassa. Sormusta ei löytynyt. Karen yritti etsiä sitä vielä viikkoja myöhemmin, kun lumi oli sulanut.

Nyt, 48 vuoden jälkeen, kävi jotain yllättävää: Karen sai sormuksensa takaisin.

Etsintä alkoi toisen kadonneen sormuksen takia

Karenin sormuksen löytymiseen johdatti toinen kadonnut vihkisormus, kertoo Chicago Tribune. Helmikuun alussa eräs mies oli julkaissut Facebook-päivityksen, jossa hän kertoi hukanneensa sormuksensa lumihankeen Chicagossa. Mies kyseli, voisiko hän lainata joltakulta metallinpaljastinta.

Tähän eräs hänen Facebook-kaverinsa kommentoi sivuhuomiona, että hän oli löytänyt jonkun sormuksen ollessaan puutarhatöissä noin 6–8 vuotta sitten. Sormukseen oli kaiverrettu nimien alkukirjaimet sekä hääpäivä. 

Tämän julkaisun näki kolmas henkilö, joka merkitsi kuvaan paikallisen historiantutkimusseura Ridge Historical Societyn, koska hän toivoi, että historioitsijat voisivat auttaa löytämään sormuksen omistajan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Historioitsijat selvittivät sormuksen omistajan

Historioitsija Carol Flynn otti haasteen vastaan ja alkoi toisen tutkijan, Linda Lambertyn, kanssa tutkia sanomalehtiarkistoja, sukututkimukseen keskittyneitä nettisivuja ja kiinteistöasiakirjoja sen talon osalta, josta sormus oli löydetty. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lopulta ryhmä löysi tiedon Karenin isoisästä, isotädistä ja viimein Karenista, joka perheineen oli muuttanut Texasiin vuonna 1982. 

Carol laittoi Karenille viestiä Facebookissa siitä, että oli löytänyt tälle kuuluvan sormuksen. Karen sai sormuksen postitse takaisin.

Valtava yllätys

Karen muistaa itkeneensä, kun sormus oli kadonnut. Hän oli kuitenkin saanut tilalle uuden sormuksen siten, että hänen kihlasormukseensa oli laitettu Robertin vihkisormuksen timantti.

Sormuksen löytyminen näin pitkän ajan jälkeen yllätti Karenin täysin

– Ajattelin, että ei näin voi käydä! hän päivittelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Karen ja Robert juhlistavat huhtikuussa 55. hääpäiväänsä. 

Lue myös:

    Uusimmat