Mainos

Teknologiateollisuus: Ei varaa palkankorotuksiin

Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alanko painottaa, että nyt ei ole lisäetujen jakamisen aika. Hänen mukaansa valtiosihteeri Raimo Sailaksen ehdotus palkankorotuksien jäädyttämisestä vuoteen 2013 on tervetullut.

Sailas suositteli viikonloppuna, että palkansaajat jatkaisivat parin vuoden ajan nykyisillä sopimuksillaan ja pidättäytyisivät palkankorotusvaatimuksista.

Myöskään Alangon mielestä palkankorotusvaraa ei juurikaan ole.

- Ei todellakaan ole lisäetujen jakamistilanne tällä hetkellä. Kysymys on siitä, että joka päivä teknologiateollisuuden yritykset kamppailevat siitä, saadaanko uusia tilauksia, saadaanko töitä Suomeen, Alanko sanoo MTV3:n Huomenta Suomi lähetyksessä.

Suomen pitäisi soveltaa työmarkkinaratkaisunsa yhä kovenevaan kilpailuun Euroopan markkinoilla.

- Se, että me pystyisimme pitämään meidän kustannuskehityksemme eurooppalaisten kilpailijoiden tasolla, takaisi sen, että me emme menetä työllisyyttä. Jos kustannuskehitys on eurooppalaista tasoa voimakkaampi, todennäköisesti suomalaiset yritykset menettävät nopeammin osuuksia markkinoilla, jotka muutenkin ovat supistumassa.

Alangon mukaan on myös olennaista muistaa kuinka muu kotimainen työmarkkinasektori on käyttäytynyt.

- Valitettavasti siellä on tehty varsin vastuuttomia ratkaisuja viime vuosina - lähdettiin selvästi yli vientisektorin tason. Nyt, kun julkinen sektori tekee mittavaa alijäämää, siellä olisi syytä tehdä korjaus toiseen suuntaan.

Palkansaajien ja työnantajien keskusjärjestöjohtajat pyrkivät saamaan työmarkkinaratkaisunsa valmiiksi ylihuomiseen mennessä.

Teknologiateollisuuden voimassa olevat työehtosopimukset päättyvät perjantaina.

(MTV3)

Katso Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alangon haastattelu: (Huomenta Suomi 27.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.