Tekikö Ford virheen sähköautonsa nimen kanssa? Tuhannet Mustang-fanit allekirjoittaneet vetoomuksen: "Häpeäksi kummallekin brändille"

Mustang Mach-E – Fordin ensimmäinen täyssähköauto 5:03
Tällainen on Fordin ensimmäinen täyssähköauto Mustang Mach-E.

Ford on sohaissut ampiaispesää ensimmäisen sähköautomallinsa nimellä.

Mustang on yksi automaailman ikonisimmista brändeistä – joidenkin mielestä jopa se kaikkein ikonisin. Ei olekaan yllättävää, että Fordin hiljattain esittelemä Mustang Mach-E on saanut osakseen kovaa kritiikkiä, sillä neliovinen sähkömaasturi ei oikein kuvasta niitä asioita, joita Mustangeihin yhdistetään.

Kerroimme viime viikolla Fordin sähköauton nimen aiheuttamista tuntemuksista, ja ihmettelimme muun muassa sitä, miksei Ford päätynyt käyttämään nimeä, jonka se onnistui nappaamaan Teslan nenän edestä; Ford Model E olisi nimittäin ollut monin tavoin osuvampi ja yhtiön perinteitä kunnioittavampi.

Nyt Change.org-sivustolle on perustettu adressi, jossa Mustang-fanit vaativat auton nimeämistä uudelleen.

Adressin on pannut alulle Mustang by Design -kirjan takana oleva autotoimittaja Jimmy Dinsmore.

– [Mustang Mach-E -nimi] on vastoin sitä kaikkea, mitä Mustang edustaa. Se loukkaa kaikkia niitä kymmeniä tuhansia Mustang-faneja, jotka rakastavat poniautojaan ja tukevat Fordia, Dinsmore kertoo.

Myös Dinsmore ilmoittautuu Model E -nimen kannattajaksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Se olisi edelleen perinteikäs, mutta ei niin loukkaava, hän twiittasi.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä vetoomus on kerännyt lähes 4 000 allekirjoitusta.

Adressin alle jätetyissä kommenteissa monet ovat avanneet tarkemmin syitä oman allekirjoituksensa rustaamiselle.

– Mikään tässä autossa ei vastaa Mustangin perintöä. Auto ei ole huono, mutta sitä pitäisi kutsua joksikin muuksi kuin Mustangiksi, Skyler Shaffer kirjoittaa.

– Omistan vuoden 1970 Mach 1:n, ja tämä Mach-E on häpeäksi kummallekin brändille. Sillä ei ole mitään tekemistä Mustangin tai Machin kanssa, pihisee puolestaan Scott Gudmundson.

– Mustang on ikoninen symboli ja alkuperäinen poniauto. Se ei ole katumaasturi. Kestämme kyllä sähköisen Mustangin, mutta älkää pilatko Mustangin nimeä, brändiä ja imagoa yhdistämällä sitä katumaasturiin. Kuka ikinä on tämän päätöksen takana, on täysin irtaantunut todellisuudesta ja ansaitsisi saada potkut, täräyttää Ian Ireland.

– Tämä ei ole Mustang. Sähköinen Mustang olisi mahtava, mutta Mustang ei ole katumaasturi, toteaa Erik Schaible.

– Olen aina rakastanut autoja, ja olen vuosien varrella todistanut niihin liittyen useita asioita, joista en ole ollut samaa mieltä. Mustang-nimen pistäminen tähän autoon nousi nyt tuon listan kärkeen. Pidän itse autosta ja kannatan sähköautoja, mutta koen tämän ratkaisun laimentavan Mustangin ikonista nimeä, Shelton Davidson kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat