Kommentti: Kun mikään ei ole enää pyhää – Fordin ensimmäisen sähköauton nimi meni tunteisiin: "Mitä he oikein ajattelivat?"

Fordin ensimmäinen sähköauto sai erikoisen nimen 0:10
Fordin ensimmäinen sähköauto sai erikoisen nimen.

Miksi Fordin tulevaa neliovista täyssähkömaasturia kutsutaan Mustangiksi?

Fordin ensimmäinen sähköautomalli on nimeltään Mustang Mach-E. Kyseessä on katumaasturimallinen sähköauto, joka on ottanut muotoiluvaikutteita ikonisen poniauton viimeisimmästä sukupolvesta.

Pitkään arveltiin, ettei autolle annettaisi Mustang-nimeä ilmeisistä vaikuttimista huolimatta, mutta Ford päätti toisin – ja sekös on automaailmaa hämmentänyt.

Mustang-brändissä kun on kyse pitkälti nostalgiasta ja tehokkaan kahdeksansylinterisen laulannasta. Eli täysin päinvastaisista asioista kuin mitä valmistajan ensimmäinen sähköautomalli edustaa.

Tesla olisi halunnut aikoinaan nimetä Model 3 -mallinsa Model E:ksi, mutta sattuneesta syystä ei voinut sitä tehdä; nimen oikeudet ovat nimittäin Fordilla.

Kun Fordin Model T:tä pidetään yhtenä varhaisen autoteknologian merkittävimmistä saavutuksista, olisi voinut kuvitella, että Ford olisi halunnut antaa ensimmäiselle sähköautolleen yhtä suuret saappaat. Mitä he oikein ajattelivat?

Ford Mustang Mach-E esitellään maanantaina. Uutukaisen mainoskasvoksi on värvätty viime vuonna maailman seksikkäimmäksi mieheksi valittu brittinäyttelijä Idris Elba.

Lähteet: Financial Post

Lue myös:

    Uusimmat