Kokin vinkit: Näin paistat täydellisen hevosenlihapihvin

Makuja-keittiössä valmistettiin perjantain kunniaksi herkullinen ateria hevosen ulkofileepihveistä.

Viime viikkoina uutisotsikoihin on ympäri maailman noussut hevosenlihaskandaali. Useista eri valmistajien einesruoista on löytynyt myös Suomessa hevosenlihaa, vaikka tuotteita on myyty naudanlihavalmisteina. Pakkausmerkintöjen puuttuminen on tietysti vakava asia, mutta itse hevosenlihaa ei pidä tuomita kohun vuoksi. Monissa maissa, Suomi mukaanlukien hevosenlihan myynti onkin lähtenyt kohun myötä hurjaan nousuun.

Makuja-kokin vinkit: Näin paistat hevosenlihasta pihvit

Myös Makuja-keittiössä ollaan ajan hermoilla ja Makuja-kokki Miki Kurkela valmisti perjantain kunniaksi herkullisen annoksen kotimaisesta vähärasvaisesta hevosen ulkofileestä ja valkosipulista. Hevosen ulkofileitä paistaessa on syytä pitää mielessä muutama seikka. Tässä Makuja-Kokki Miki Kurkelan vinkit hevosenlihapihvin paistoon:

1. Tärkeintä on ottaa liha ajoissa huoneenlämpöön, ettei lihalle tule shokkia. Jos pihvin laittaa suoraan kylmästä jääkaapista kuumalle pannulle, siitä lähtee kaikki nesteet.

2. Tärkeintä on myös kuuma pannu, ettei keitetä lihaa vaan paistetaan. Liha maustetaan suolalla ja pippurilla. Sitten lihaan paistetaan pannulla hyvä pintaväri ja laitetaan se noin neljäksi minuutiksi uuniin. Tämän jälkeen lihan täytyy antaa vielä kunnolla vetäytyä

3. Hevonen saa jäädä kypsyydeltään noin medium miinukseksi, mikä tarkoittaa, että sisälämpötila olisi noin 56 astetta. Kannattaa ehdottomasti käyttää lihalämpötilamittaria. Jos mittaria ei ole, pihvejä kannattaa pitää uunissa noin 3-4 minuuttia. Jos mittaa lämpötilamittarilla, niin kannattaa ottaa pihvit ulos jo ennen 56 astetta, koska liha kypsyy vielä vetäytyessään.

Katso videolta vinkit hevosenlihapihvien paistamiseen:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja