Kiinalaisen ostoskeskuksen karusellissa oikeat ponit – ihmisiltä täystyrmäys: "Hevonen ei ole lelu"

Sosiaalisessa mediassa on syytetty eläinrääkkäyksestä kiinalaisen ostoskeskuksen karusellia, jossa on käytetty oikeita poneja. Aiheesta uutisoi muun muassa South China Morning Post.

Keskustelu alkoi maanantaina, kun kiinalaiseen sosiaalisen median kanava Weiboon levisi video Shuangliu Wanda Plaza -kauppakeskuksessa sijaitsevasta karusellista. Viraaliksi muodostuneella videolla näkyy, kuinka neljä ponia on kiinnitetty karusellin rautatangoihin, ja ne joutuvat kävelemään ympyrää lapsia ja teinejä selässään.

Ihmiset ovat kritisoineet, kuinka ponit joutuvat kävelemään pienellä alueella ympyrää jopa neljän tunnin ajan päivässä. Hevoskarusellia on pidetty epäinhimillisenä.

– Se on todella julmaa. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinut kiinnitettäisiin juoksupyörään joka päivä, eräs kommentoi South China Morning Postin mukaan.

– Hevoset tarvitsevat liikuntaa, mutta niiden rajoittaminen näin pienelle alueelle ja pakottaminen kävelemään ympyrää ei ole liikuntaa. He vain yksinkertaisesti käyttävät hevosia hyötyäkseen, toinen sanoi.

– Jos haluaa ratsastaa hevosella, voi mennä ammattimaiselle ratsastustallille. Hevonen ei ole lelu. Tämä on liian epäinhimillistä.

Kyyti karusellissa kestää 3,5 minuuttia ja maksaa 50 kiinan yuania, reilut 6 euroa.

Alla olevalla videolla keskustellaan eläinrikoksista Suomessa. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Eläinrikoksia tulee poliisin tietoon entistä enemmän 8:37

Omistaja ei pidä eläinrääkkäyksenä

Chengdussa, Sichuanin provinssissa sijaitseva kauppakeskus Shuangliu Wanda Plaza asensi karusellin tiloihinsa syyskuussa. Nyt se on vastannut kritiikkiin lakkauttamalla karusellin toistaiseksi. Tapausta tutkitaan.

Karusellin ja ponit omistavan Chengdu Shangma Internationalin johtajan mukaan ponikaruselli ei ole eläinrääkkäystä. Hänen mukaansa ponien pitäminen karusellissa on sama asia kuin niiden kävelyttäminen.

– Jos emme kiinnitä hevosia, kuinka voimme kontrolloida niitä ja varmistaa ihmisten turvallisuuden? Tämä paikka ei ole laidun, emme voi antaa niiden juosta vapaana, hän sanoi LadBiblen mukaan.

Miehen mukaan hevoset vaihdetaan tunnin välein, joten ne pääsevät myös lepäämään viereiselle laitumelle.

Katso alta video karusellista! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Mikään säädös ei kiellä

Hevoshoitaja Zhou Bon mielestä karuselli ei ole hevosille hyvä tapa liikkua, vaan niiden pitäisi saada olla suuremmalla alueella, jossa kouluttaja voi tarkastella, että niillä on kaikki hyvin. 

– Jos se olisi minun hevoseni, en koskaan tekisi näin, hän sanoo.

China Horse Industry Associationin eläinten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista vastaava johtaja Bai Xu kommentoi South China Morning Postin mukaan, että ei ole olemassa mitään säännöstä, joka kieltäisi oikeiden ponien käytön karuselleissa.

Hänen mukaansa sen sijaan henkilökunnan pitäisi valvoa aktiviteetin pituutta ja raskautta eläimille. Ratsastajilla pitäisi olla myös kypärät.

Lue myös:

    Uusimmat