Mainos

Teinityttö kyykytti ja pahoinpiteli 13-vuotiasta kauppakeskuksessa – poliisi: ”Ei lasten paikka viettää aikaa”

Viikonlopun aikana sosiaalisessa mediassa kuohuttaneesta pahoinpitelyvideosta on aloitettu tutkinta.

Asianomistaja, eli pahoinpidelty tyttö, teki asiasta ilmoituksen poliisille ja epäilty on poliisin tiedossa.

Koska sekä epäilty että uhri ovat 13-vuotiaita, ilmoittaa poliisi suorittavansa epäillyn rikollisen teon johdosta tutkintaa. Koska epäilty on alle rikosoikeudellisen vastuun ikärajan, ei hänelle voi seurata teosta rangaistusta.

Tapaus on kirjattu poliisille pahoinpitelynä. Somessa kiertäneessä videossa nuori tyttö retuuttaa toista tyttöä, komentaa hänet polvilleen sekä kaataa maahan pahoinpidellen tätä. Tapaus sattui Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa viime torstaina noin kello 20.20.

"Ei ole heille oikea miljöö tuohon aikaan"

Rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisista kertoo, että poliisi tulee puhuttamaan asianomaisia ja ohjaa tapauksen lastensuojeluviranomaisille.

– Vähän hämmästyttää, että tuon ikäiset tytöt olivat tuolla, se ei ole heille tuohon aikaan oikea miljöö, Seppälä kommentoi kauppakeskuksessa pyörimistä.

Hän toteaa nuorten pyörineen kauppakeskuksilla ja rautatieaseman läheisyydessä enemmän tai vähemmän, mutta korostaa vanhempien tehtäväksi katsella lastensa perään sen suhteen, missä he ovat ja mitä tekevät.

– Siellä on kaikki vaaran paikat joutua rikoksen kohteeksi. Välttäisin itse tällaista paikkaa jälkeläisieni oleskelupaikkana. Siellä voi sitten käydä näin, hän kommentoi viitaten videoituun pahoinpitelyyn.

Harkitsematon nettikommentti voi johtaa tutkintaan

Poliisilla tiedossa ei ole tapauksesta sattuneen vakavampia vammoja. Seppälän mukaan olikin onni matkassa, ettei mitään vakavampaa ilmeisesti sattunut.

– Kyllähän filmistä näkee, että on kaadettu maahan ja kyykytetty, hän toteaa.

Muita filmillä nähtyjä, tekoon yllyttäneitä tai muuten tapahtumien ympärillä olleita nuoria ei epäillä tässä yhteydessä rikoksesta.

Video on sosiaalisessa mediassa herättänyt runsaasti suuttumusta, ja viestittely on yltynyt jopa asiattomuuksiin asti.

Seppälä muistuttaakin, että jos ihmiset tapauksen tiimoilta esittävät netissä uhkauksia tai muita harkitsemattomia lausuntoja, voi pahimmillaan rikoskynnys ylittyä ja poliisi alkaa tutkia asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.