Alaikäisten raju pahoinpitelyvideo leviää netissä – Imatran viranomaiset tarjoavat nähneille kriisiapua ja vetoavat: Älkää jakako

4:33
MTV Uutiset Live ruoti tapahtuneen taustoja tiistai-iltana.

Imatralla tapahtui eilen alaikäisten välinen pahoinpitely, joka kuvattiin. Video on levinnyt verkossa. Poliisi ja maakunnan sosiaali- ja terveyspiiri toivovat, ettei videota jaettaisi eteenpäin.

Imatran Vuoksenniskan koulun pihalla pahoinpideltiin eilen iltapäivällä alle 15-vuotias lapsi. Tekijöiksi epäillään kolmea muuta alle 15-vuotiasta. Välikohtaus sattui noin on kello 16.20.

Komisario Jarno Saarinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että puolustuskyvytöntä uhria muun muassa potkittiin päähän, ja potkuja oli useampi. Lapsi kuljetettiin paikalta sairaalaan, muttä tämänhetkisen tiedon perusteella tilanteesta ei aiheutunut lapselle erityisen vakavia vammoja. 

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelynä, mutta Saarisen mukaan kyseeseen saattaa tulla myös törkeä tekomuoto.

Koska poliisin tiedossa olevat tekijät ovat alle 15-vuotiaita, rikosoikeudellisia seuraamuksia heille ei tapahtuneesta tule. Poliisin kanssa he joutuvat silti tekemisiin. 

– Kyllä heitä puhutetaan. Meillä on poliisilaitoksella kuritoimintaa, eli moniviranomaisyhteistyöllä puututaan tällaisiin tapauksiin, Saarinen sanoo.

Näky voi järkyttää

Imatran kaupunki ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ovat julkaisseet asiasta tiedotteen. Tiedotteessa vedotaan nuoriin, etteivät nämä jakaisi videota eteenpäin, sillä videolla esiintyy alaikäisiä, tunnistettavia henkilöitä.

Videolle tallentunut välikohtaus on raju, ja tiedotteessa kehotetaan näkemästään järkyttyneitä ottamaan yhteyttä kriisipäivystykseen.

– Mikäli lapsesi on nähnyt videon ja järkyttynyt sen sisällöstä, voit ottaa yhteyttä Eksoten sosiaali- ja kriisipäivystyksen asiakasnumeroon 040 651 1828 ympäri vuorokauden. Voit myös aikuisena ottaa yhteyttä numeroon, mikäli tilanne on järkyttänyt sinua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja