"Niin pisti vihaksi eilisen tapahtumat" – Alaikäisen raju pahoinpitely koulun pihalla kuohuttaa imatralaisia, some täyttyi kommenteista

4:33
MTV Uutiset Live ruoti tapahtuneen taustoja tiistai-iltana.

Imatralla eilen iltapäivällä tapahtunut, alaikäisten poikien välinen pahoinpitely on herättänyt runsaasti huolestunutta keskustelua noin 27 000 asukkaan rajakaupungissa. Eniten sananvaihtoa on syntynyt siitä, tuleeko kaupunkilaisten noudattaa viranomaisten toivetta tapaukseen liittyen.

Pahoinpitely tapahtui Vuoksenniskan koulun pihalla eilen iltapäivällä hieman ennen puoli viittä. Alle 15-vuotiaan pojan epäillään joutuneen kolmen ikätoverinsa pahoinpitelemäksi. Kaupungin asioita ruotivassa Facebook-ryhmässä, Imatran Puskaradiossa, aihe on kirvoittanut vilkasta keskustelua.

– Niin pisti vihaksi eiliset tapahtumat, että mietin, oisko nyt meidän vanhempien aika ottaa enemmän roolia, että tälläiset tapaukset voitaisiin mahdollisesti estää? kysyy yksi ryhmän jäsenistä.

– Ei tämä varmaan vaadi mitään muuta sen enempään, kuin olkaa kiinnostuneempia ja välittäkää enemmän siitä mitä lapsenne kylillä touhuaa. Onko muita hyvia ideoita? keskustelija pohtii.

Kolme epäiltyä ja videotallenteita

Tapauksesta tekee epäiltyjen nuoren iän lisäksi poikkeuksellisen se, että väkivallanteosta liikkuu sosiaalisessa mediassa videomateriaalia. Poliisi ja maakunnan sosiaali- ja terveysviranomainen esittivät tämänpäiväisessä tiedotteessa toiveensa, ettei videota jaettaisi eteenpäin.

Tähän pyyntöön somekeskustelijat suhtauvat kaksijakoisesti.

Osan mielestä videon katsominen voisi havahduttaa vanhemmat seuraamaan lastensa tekemisiä entistä tarkemmin. Osan mielestä viranomaisten pyyntöä pitää ehdottamasti noudattaa uhrin ja hänen läheistensä suojelemiseksi.

– Oon toista mieltä tuosta videon poistamisesta. Sitä pitäisi näyttää enemmän ja enemmän sen takia, että mitä useampi vanhempi sen näkee, niin toivottavasti sitä enemmän vanhemmat seuraavat lastensa tekemisiä. Ettei tämmöinen enää toistuisi, yksi ryhmän jäsenistä kirjoittaa.

– Toivottavasti jokainen vanhempi, jonka lapsi oli mukana tuossa tulee näkemään sen, kommentoi toinen.

Yksi painottaa, ettei videon jakaminen somessa paranna tilannetta millään tavalla.

– Jokainen voi miettiä itsensä uhrin tilalle tuohon videoon ja miettiä sit uudestaan haluaisko, että se leviää kulovalkean tavoin netissä. Vaikka ajatus jakamisen taustalla olis miten jalo ja kaunis.

Kysymyksiä herää myös siitä, miksi paikalla olleet ovat kuvanneet teon, mutta eivät puuttuneet mitenkään tapahtumien kulkuun.

– Jos ei uskalla ite tehä mitää, niin jokainen osaa soittaa hätänumeroon. Järkyttävää toimintaa sivussa katsojilta.

Jakaminenkin voi olla rikos

Poliisi ei suosittele videoiden jakamista edelleen, koska tällöin videota jakava henkilö saattaa itse syyllistyä esimerkiksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelynä, mutta poliisin mukaan kyseeseen saattaa tulla myös törkeä tekomuoto. Koska poliisin tiedossa olevat tekijät ovat alle 15-vuotiaita, rikosoikeudellisia seuraamuksia heille ei tapahtuneesta tule. 

Imatran kaupunki ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ovat reagoineet tapaukseen tarjoamalla kriisiapua. Videon sisällöstä järkyttyneet lapset ja huoltajat voivat ottaa yhteyttä Ekstoen kriisipäivystyksen asiakasnumeroon 040 651 1828 ympäri vuorokauden.

Vuoksenniskan koulukeskuksella, jonka pihalla teko tapahtui, annetaan perusopetusta 1–9. luokille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä koulun pihalla somessa kiertävien videoiden perusteella tapahtui: Näin lapsen julma pahoinpitely Imatralla eteni – Älä levitä videota, se voi poliisin mukaan olla rikos

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja