Teinipoikien kipulääkekokeilulla karmeat seuraukset – tädin riipaiseva päivitys: "He menivät nukkumaan, eivätkä ikinä heränneet"

Viraaliksi noussut teinipojan tädin päivitys muistuttaa, että lääkkeillä leikkiminen voi koitua kohtaloksi. Päivityksestä uutisoivat muun muassa Daily Mail sekä Prevention.

Brandi Bundrick Nishnick kertoo Facebook-päivityksessään, miten hänen veljenpoikansa Gunner Bundrick vietti perjantai-iltaansa ystävänsä Jake Moralesin kanssa. 19-vuotiaat nuorukaiset palasivat kotiin myöhään illalla pelaamaan videopelejä ja syömään pizzaa.

Gunner oli urheilullinen ja rakastettu nuori, jolla ei ollut historiaa huumeiden käyttämisestä. Silti hän otti kipulääkettä sisältävän pillerin.

– Emme tiedä, miksi hän päätti ottaa pillerin sinä yönä. Voimme vain olettaa, että kyseessä oli uteliaisuus siitä, millaiset "nousut" lääke aiheuttaisi, Brandi kirjoittaa.

Myös Gunnerin ystävä, Jake, otti Percocet-leimalla varustellun pillerin, joka sisälsi fentanyyli-nimistä opioidia. Fentanyyli on noin sata kertaa morfiinia vahvempi kipulääke.

Yksi pilleri riittäisi tappamaan 10 miestä


Jos päivitys ei näy, voit avata sen tästä.

Yksi huono valinta vei pohjan kaikilta Gunnarin haaveilta. Hänestä ei ikinä tulisi isää, hän ei ikinä enää tulisi urheilemaan, hän ei tulisi menemään kalaan isoisänsä kanssa.

Sekä Gunnar että Jake kuolivat pian lääkkeen syömisen jälkeen.

– He menivät nukkumaan, eivätkä ikinä heränneet, Brandi kirjoittaa.

Perhe odottaa edelleen raporttia aiemmin tässä kuussa tapahtuneesta traagisesta yliannostuksesta. Oletus on, että poikien ottama pilleri sisälsi jopa 20 milligrammaa fentanyyliä. Annos riittäisi tappamaan kymmenen aikuista miestä.

FOX News -uutiskanava huomauttaa, että tapaus on todenäköisesti yksi niistä, joissa lääkkeestä muokattua laitonta versiota on kaupattu pimeiden myyjien toimesta. Ostaja saattaa monissa tapauksissa luulla ostavansa heroiinia tai kokaiinia.

Huumeriippuvuudesta voi päästä eroon, kuten Petrin tarina osoittaa. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

8:30

Tärkeä muistutus nuorten vanhemmille

Brandi muistuttaa, että nuoret ovat uteliaita ja kokeilunhaluisia. Tupakan kokeilun sijaan nuoret aikuiset haluavat kokeilla lääkkeitä, joiden ajattelevat olevan turvallisia.

Lapset ja nuoret saattavat kuvitella vanhempiensa lääkekaapeista löytyvien lääkkeiden olevan harmittomia, vaikka asia olisi juuri päinvastoin.

Brandi toivoo päivityksessään, että vanhemmat puhuisivat lastensa kanssa Gunnerin kohtalosta ja valistaisivat näitä pysymään erossa lääkkeistä, joita heille itselleen ei ole määrätty.

– Tässä on todellakin kyse elämästä ja kuolemasta. Et voi nähdä fentanyyliä. Et voi haistaa fentanyyliä.

Päivitys on kerännyt runsaasti huomiota 

Viesti on lähtenyt hurjalla vauhdilla eteenpäin. Brandin päivitystä on alle viikossa jaettu yli 973 000 kertaa ja se on kerännyt reilut 485 000 reaktiota.

– En tunne Gunneria tai perhettäsi, mutta minun on pakko ilmaista osanottoni. Näiden tarinoiden täytyy tulla kerrotuiksi niille lapsille, jotka ovat kokeilunhaluisessa iässä, kirjoittaa eräs päivitystä kommentoinut.

Yhdysvaltoja riivaa edelleen opioidikriisi, minkä vuoksi Gunnerin ei valitettavasti ole ainutlaatuinen. Viime vuonna eräs yhdysvaltalaisäiti jakoi 22-vuotiaan opioidiriippuvaisen tyttärensä surullisen tarinan.

Lisäys klo 14.07: FOX Newsin huomautus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja