Mainos

Teinipoika näyttää edelleen taaperolta – fyysinen vanheneminen lakkasi jo kolmevuotiaana

Teini-ikäinen poika kärsii kromosomiston poikkeavuudesta, jonka vuoksi hän tulee näyttämään parin vuoden ikäiseltä lapselta koko loppuelämänsä ajan.

Äiti Tandy Palmer kuvailee poikaansa kaikella tavalla ainutlaatuiseksi lapseksi. Tämä kuvailu juontaa juurensa siitä, että Palmerin Angus-poika näyttää ja käyttäytyy kuin taapero, vaikka todellisuudessa hän on täyttänyt jo 13 vuotta. Tämän erityislapsen fyysinen vanheneminen lakkasi pojan ollessa kolmevuotias.

Toista lastaan odottanut Palmer huolestui lapsensa terveydentilasta jo raskausaikana, vuonna 2004.

– Hän ei liikkunut lainkaan ja ravasin koko ajan sairaalassa kertomassa, että kaikki ei ollut kunnossa. Hänen vanhempi veljensä liikkui kuin jalkapalloilija vatsassani, Palmer kertoo raskausajastaan.

Äiti ja poika vierailivat brittiläisessä This Morning -lähetyksessä elokuussa. 


Epäilyksistä huolimatta lääkärit eivät löytäneet syntymättömän lapsen terveydentilassa mitään moitittavaa, ja kromosomiston poikkeavuus selvisi vasta viikkoja lapsen syntymän jälkeen.

Poika ei tule koskaan elämään itsenäistä elämää

Geenitesteissä Anguksen kromosomeissa havaittiin poikkeavuuksia, jollaisia lääkärit eivät olleet ennen nähneet. Harvinaisen tapauksen vuoksi lääkärit eivät pystyneet antamaan minkäänlaista ennustetta pojan tulevaisuudesta.

Pienestä pitäen Angukselle on tehty lukuisia operaatioita, joilla on pyritty helpottamaan pojalle ilmenneitä terveysongelmia. Operaatioista huolimatta poika joutuu syömään tällä hetkellä noin 250 lääkeannosta viikossa.

Terveysongelmista huolimatta äiti kuvailee Angusta iloiseksi lapseksi, ja vaikka hän ei puhu, hän on oppinut käyttämään käsimerkkejä, jotka suurin osa hänen läheisistään tunnistavat.

– Angus ei koskaan tule elämään itsenäistä elämää, ja hän tulee aina olemaan riippuvainen minusta, äiti kertoo pojan tulevaisuudesta. 

Lähde: NTDLife

***

3:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.