Teinipoika murtautui yöllä 15-vuotiaan tytön kotiin ja raiskasi tämän

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 17-vuotiaan pojan vankeuteen muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä lapsenraiskauksesta. Tuomion julkisen selosteen mukaan poika murtautui heinäkuussa yöaikaan 15-vuotiaan tytön kotiin ja raiskasi tämän.

Poika kiisti oikeudessa syytteet. Hän myönsi rikkoneensa tytön kodin ikkunan ja menneensä sisälle, mutta väitti luulleensa, että tyttö tarvitsee apua. Oikeus piti uhrin kertomusta uskottavampana. Sitä tuki runsas kirjallinen ja henkilötodistelu.

–  Vastaanotetun todistelun perusteella vastaajan väittämä tapahtumankulku tuli riittävällä varmuudella poissuljetuksi eikä sitä voitu pitää olennaisilta osiltaan mahdollisena tai todennäköisenä, julkisessa selosteessa sanotaan.

Selosteen mukaan pari viikkoa tapahtuneen jälkeen poika uhkasi tyttöä pitämällä autossaan puukkoa tämän kasvojen edessä. Oikeuden mukaan tytöllä oli perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa puolesta, ja se tuomitsi pojan laittomasta uhkauksesta.

Poika tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Rangaistus määrättiin lievemmän asteikon mukaisesti, sillä hänet tuomittiin nuorena henkilönä. Tuomittu määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 12  500 euroa ja tämän vanhemmille yhteensä 1  000 euroa.

STT ei julkaise tuomitun nimeä, sillä hän oli teon tehdessään alaikäinen. Lisäksi se voisi vaarantaa arkaluonteisen rikoksen uhrin yksityisyyden.

Lue myös:

    Uusimmat