55-vuotias mies käytti teinityttöä törkeästi hyväkseen ja yritti raiskata: 4 vuotta vankeutta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 55-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksen yrityksestä 4 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Rikosten uhrina oli tekoaikaan 13-vuotias tyttö, joka oli ollut miehen kanssa tekemisissä saadakseen häneltä alkoholia ja tupakkaa. Muutoin tekijä ja uhri eivät entuudestaan tunteneet toisiaan.

Mies oli vienyt tytön kahteen eri asuntoon, joissa rikokset olivat tapahtuneet kuluvan vuoden maaliskuun alussa.

Oikeus: törkeitä tekoja

Käräjäoikeuden selosteen mukaan mies oli juottanut nuorelle alkoholia ja tehnyt hänelle useita, nuorta vahingoittavia seksuaalisia tekoja. Humalassa ja tiedottomassa tilassa ollut tyttö oli havahtunut siihen, kun mies oli pyrkinyt sukupuoliyhteyteen hänen kanssaan. 

Toisella kerralla mies oli vienyt tytön äitinsä asuntoon ja yrittänyt raiskata hänet. Tällöinkin nuori oli ollut sammumispisteessä. 

Käräjäoikeus piti uhrin kertomusta ja sitä tukevaa muuta näyttöä luotettavana selvityksenä tapahtumien kulusta. Oikeus huomioi tuomion koventamisperusteena tekijän ja uhrin välisen erittäin huomattavan ikäeron ja piti tekoja kokonaisuutena arvostellen törkeinä. 

Tuomion saanut Vihtori Sykiäinen joutuu maksamaan uhrille 12 000 euron kärsimyskorvaukset sekä 4 000 euroa uhrin oikeuskuluista. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. Mies on jo ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Lue myös:

    Uusimmat