Mies uhkasi teräseella ja raiskasi julkisella paikalla – väitti oikeudessa, että nainen halusi seksiä

Turun hovioikeus piti voimassa kolmekymppiselle miehelle luetun raiskaustuomion. Mies raiskasi naisen teräaseella uhaten julkisella paikalla. Viikkoa aiemmin mies oli yrittänyt raiskata myös toisen naisen.

Vuonna 1990 syntynyt Aloyce Angelo Funga Funga tuomittiin kolmen vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeuden perjantaina antama tuomio on pitkälti salainen, kuten on myös käräjäoikeuden aiemmin miehelle lukema tuomio.

Ratkaisuista käy silti ilmi, että mies raiskasi naisen julkisella paikalla Varsinais-Suomen alueella heinäkuussa 2021.

Mies uhkasi uhria teräaseella ja pakotti tämän suojaamattomaan sukupuoliyhteyteen. Nainen pelkäsi henkensä ja terveytensä puolesta. Seksuaalirikoksesta aiheutui merkittäviä ongelmia naisen henkilökohtaiseen elämään.

Oikeudessa mies väitti, että sukupuoliyhteys oli tapahtunut naisen suostumuksella, ja että hänellä ei ollut teräasetta. Oikeuden mukaan tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa. Täsmälliset perustelut eivät tuomioista käy ilmi. Tuomio on pitkälti salattu, sillä kyse on uhrin kannalta arkaluontoisista asioista.

Jäi kiinni huumeista

Hovioikeus määräsi miehen maksamaan raiskauksen uhrille 14 000 euron vahingonkorvaukset.

Raiskauksen lisäksi miehen katsottiin syyllistyneen raiskauksen yritykseen, joka oli tapahtunut noin viikko ennen raiskausta. Uhrina oli toinen nainen.

Hänelle mies joutuu korvaamaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä fyysisestä haitasta 400 euroa sekä rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä 2000 euroa.

Lisäksi mies tuomittiin samassa yhteydessä huumausaineen käyttörikoksesta. Se oli tapahtunut samana päivänä raiskausrikoksen kanssa. 

9:32
Sana sanaa vastaan – millaisia ovat seksuaalirikosten oikeuskäsittelyt? Haastattelussa Asianajajaliiton rikosoikeusryhmän jäsen Minna Pilviö ja MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja