Teinipoika hyökkäsi tytön kimppuun – iskikö sama nuori toistamiseen?

15-vuotiaan tytön kimppuun hyökättiin koulumatkalla Lahdessa viime viikon perjantaina.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan äiti kertoo tytön lähteneen aamulla kävellen Saksalankatua kohti Launeen koulua.

Hän oli ohittanut edellään kävelleen alle 15-vuotiaan pojan, kun tämä olikin yhtäkkiä juossut tytön kiinni ja käynyt kimppuun. Tyttö oli onnistunut riuhtaisemaan itsensä irti pojan otteesta ja juossut karkuun. 

Tytön äiti teki netissä rikosilmoituksen tapahtuneen jälkeen ja kävi poliisilaitoksella puhumassa asiasta maanantaina. Hän oli kuitenkin pettynyt poliisin asenteeseen; ilmoitus olisi pitänyt tehdä välittömästi tapahtuneen jälkeen ja ehdottomasti hätäkeskukseen.

Komisario Markku Vornanen harmittelee MTV Uutisille, että viivästyksen takia epäillyn jäljitys muuttui hankalammaksi. 

Etelä-Suomen Sanomien mukaan äiti oli kuitenkin itse selvittänyt epäillyn nimen ja ilmoittanut sen myöhemmin poliisille.

Vornanen kertoo, että asian tutkinta on nyt edennyt ja poliisi on jo jututtanut epäiltyä.

-Tutkinta on kuitenkin vielä kesken, joten tässä vaiheessa asiassa ei voida tehdä enempää. Tutkinta kestää vielä muutaman viikon. Epäilty on alle 15-vuotias, joten hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Häntä kohtaan voidaan aikanaan kohdistaa mahdollisia lastensuojelullisia toimia, Vornanen sanoo.

Mielenkiintoista tapauksessa on se, että hieman vastaavanlainen tapaus sattui Lahdessa Kärpäsen koulun läheisyydessä joulukuussa. Tuolloinkin nuoren tytön kimppuun hyökkäsi alle 15-vuotias poika. Poliisi sanoo epäilevänsä, että tekijä on sama.

- Aluksi poliisi tutki joulukuun tapausta raiskauksen yrityksenä, mutta sittemmin rikosnimike on lieventyntyt pahoinpitelyksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja