Teinien joukko kävi 16-vuotiaan kimppuun Espoossa – pojan äiti kuvailee tilannetta uhkaavaksi: "Osalla oli nyrkkirautoja vyöllään"

Espoolaisen teinipojan kotimatka sai pelottavan käänteen, kun joukko teinejä piiritti hänet ja vaati rahaa.

16-vuotias poika oli liikkeellä pyörällä, kun hän pysähtyi katsomaan puhelintaan Keskusaltaan läheisyydessä Espoon Tapiolassa. Kauempana olleet seitsemän nuorta alkoivat huudella hänelle, että onko hänellä rahaa. Poika vastasi, että ei ole ja kääntyi poispäin. Yhtäkkiä kaikki seitsemän nuorta seisoivat hänen ympärillään.

– Joku kävi häneen kiinni ja alkoi huutaa, että ”Älä kuseta, sä valehtelet”. Yleistä tuuppimista ja tönimistä oli ja myös pyörä kaatui.

0:32
Tamperelaisen Tiinan pää oli välissä, kun tuntematon nainen hakkasi taksin ovella. Video ei liity tähän juttuun. 

Uhkaava tilanne

Tilanne oli ollut pojan äidin mukaan hyvin uhkaava.

– Meidän poika oli siinä yksin ja kun ajattelee, että seitsemän ihmistä tulee ympärille ja iholle ja ruvetaan sanomaan, että tutkitaan taskut, niin siinä ylitetään henkilökohtainen raja.

Kaikki tekijät olivat entuudestaan pojalle tuntemattomia ja ulkomaalaistaustaisia. Kuudella pojalla oli vedetty huput pään yli ja hupun nauhat kiristetty, niin etteivät heidän kasvonsa näkyneet. Ainoastaan niin sanotulla pomolla oli vain huppu päässään, mutta nauhat eivät olleet kiinni.

Yhdellä pojista ei ollut mitään päässään. Hänen kasvonsa näkyivät, mutta poika ei osannut yhdistää ahdistelevaa joukkoa mihinkään muuhun tilanteeseen tai paikkaan.

Osalla oli nyrkkiraudat vyöllään

Pojan äiti ei tiedä kulkiko kukaan ohi tapahtuman aikana, mutta hänen mukaansa paikka on hyvin keskeinen.

– Puoli seitsemän aikaan arki-iltana kukaan ei kiinnittänyt huomiota ja, jos joku näki jotain, hän ei puuttunut asiaan millään tavalla, hän sanoo.

Yksi nuorista löi poikaa, joka onnistui väistämään iskun. Silmään kohdistettu lyönti, osui poikaa kuitenkin ohimoon. Näkyviä vammoja hän ei kuitenkaan saanut.

Lyönnin jälkeen poika huitaisi takaisin ja osui häntä lyönyttä poikaa kylkeen. Poika myös huomasi, että osalla hänen kimppuunsa käyneistä teineistä oli vyöllään nyrkkirautoja.

– Hän pelästyi, että mitä niillä tehdään. Hänelle tuli tunne, että tästä pitää päästä nopeasti pois ennen kuin aseita ruvetaan käyttämään, pojan äiti sanoo.

Laittoivat tavarat takaisin taskuihin

Pojalla oli taskuissaan ainoastaan puhelin ja avaimet. Kun taskut oli tutkittu, joukkio laittoi tavarat nätisti takaisin taskuun. Poika oli sanonut aiemmin nuorten joukolle, ettei hänelle ole rahaa. Hänellä oli kuitenkin 20 euron seteli puhelimensa kuoren välissä.

– Siitä oli tietenkin noussut älämölöä, että mitä valehtelet ja kusetat, onhan sulla rahaa ja he veivät sen. Toisaalta jengi oli hyvin tietoinen siitä, että puhelinta ei kannata ottaa, koska sen pystyy jäljittämään eivätkä he onneksi heittäneet avaimia altaaseen.

– Tavallaan huvittavaa oli se, että he laittoivat tavarat nätisti takaisin taskuihin. Poika otti sen jälkeen pyöränsä ja lähti karkuun. Pari tyyppiä yritti juosta perään, mutta he olivat niin paljon hitaampia, etteivät he pysyneet perässä.

Ihmisten pitäisi katsoa enemmän ympärilleen

Jengi poistui Ainoan kauppakeskukseen päin ja poika lähti Tapiolan koulun suuntaan. Pojan äiti toivoo, että ihmiset nostaisivat enemmän katsettaan puhelimista ja katsoisivat ympärilleen.

– Poliisi voi tulla tarkastamaan tilanteen. En tarkoita, että pitäisi väliin mennä, mutta voi esimerkiksi huutaa, että mitä siellä tapahtuu tai mitä tahansa. Maalaisjärki käyttöön. Maailma on mennyt siihen, että ollaan puhelimen kanssa eikä nähdä tai kuulla mitä ympärillä tapahtuu.

Poliisi vahvistaa, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja