Teinidraama O.C. järkytti päähenkilön dramaattisella kuolemalla 15 vuotta sitten – näyttelijä Mischa Barton paljastaa ensimmäistä kertaa oikean syyn sille, miksi jätti sarjan

Mischa Barton lähti dramaattisesti O.C.-sarjasta vuonna 2006. Lähdön taustalla oli näyttelijän mukaan useita syitä.

2000-luvun alussa esitetty yhdysvaltalainen teinidraamasarja O.C. villitsi katsojia ympäri maailman ja monet muistavat yhä sarjan dramaattiset käänteet. O.C.:ta esitettiin vuosina 2003-2007. Eittämättä yksi sarjan suurimmista sekä yllättävimmistä tragedioista oli, kun päähenkilöihin kuulunut Marissa Cooper menehtyi auto-onnettomuudessa kolmannen tuotantokauden lopussa.

Useiden verkkokalvoille on piirtynyt sydäntäsärkevä kohtaus, kun Ryan Atwood (Benjamin McKenzie) veti onnettomuudessa loukkaantuneen rakkaansa Marissan (Mischa Barton) kolarissa ruttuun menneestä autosta, Imogen Heapin versioiman Hallelujah-kappaleen soidessa taustalla. Pian tämän jälkeen Marissa menehtyi Ryanin käsivarsille auton syttyessä palamaan kaksikon taustalla. 

Jakso esitettiin toukokuussa 2006 ja ennen sitä oli annettu vihjeitä, että tuotantokauden finaalissa tultaisiin näkemään kuolema. Valtaosalle tuli kuitenkin täytenä yllätyksenä, että sarjasta poistuva hahmo oli yksi neljästä päähenkilöstä. Marissaa esittänyt näyttelijä Mischa Barton oli yksi sarjan näyttelijäkaartin kuopuksista, sillä hän oli vasta itsekin 17-vuotias sarjan alkaessa. Barton on vuosien ajan pysynyt vaitonaisena syistä, jotka johtivat siihen, että hän jätti O.C.n taakseen vuonna 2006, mutta avautui asiasta ensimmäistä kertaa E! Newsin haastattelussa toukokuussa 2021.

Bartonin mukaan puheet Marissan uloskirjoittamisesta sarjasta alkoivat melko varhaisessa vaiheessa. Yksi syy tähän oli siinä, että Rachel Bilsonin esittämä hahmo Summer Roberts lisättiin yhdeksi päähenkilöistä ensimmäisen tuotantokauden jälkeen, jonka myötä näyttelijöiden palkat oli tasattava. Lisäksi Barton kertoo, että olisi joutunut kiusaamisen kohteeksi sarjan kulisseissa. 

– Kuvauspaikalla tapahtui tavallaan yleistä kiusaamista joidenkin miesten toimesta, joka tuntui aika paskamaiselta. Mutta tiedätkö, rakastin myös sarjaa ja minun piti rakentaa omat suojamuurini sekä tapani suhtautua siihen sekä kaikkeen julkisuuteen joka sysättiin nimenomaan minua kohti, Barton totesi haastattelussa. 

Samalla kun Barton kuvasi O.C.:ta, kamppaili hän myös kertomansa mukaan haasteiden kanssa omassa henkilökohtaisessa elämässään. Sarjan edetessä paineet sekä työtahti kasvoivat valtaviksi ja myös joidenkin ihmisten käytös Bartonia kohtaan muuttui. 

– Kuvauspaikalla oli ihmisiä, jotka olivat todella ilkeitä minulle. Se ei ollut kaikista ideaalein ympäristö nuorelle, herkälle tytölle, joka oli myös sysätty julkisuuden valokeilaan, jonka kanssa oli vain pärjättävä. 

Toisen tuotantokauden puolivälissä kiivas kuvaustahti kävi lopulta liian kovaksi Bartonille, joka alkoi myös saada isoja roolitarjouksia toisaalta. Tuolloin sarjan tuottajat antoivat Bartonille kaksi vaihtoehtoa. 

– He totesivat, että "No, haluatko pitää työsi ja purjehtia auringonlaskuun ja mahdollisesti voisit tulla takaisin tulevaisuudessa jossain eriskummallisessa televisioskenaariossa, tai sitten voimme tapattaa hahmosi ja voit jatkaa urasi kanssa kuten haluat ja voit tehdä niin kuin haluat tehdä?". Ajattelin silloin, että se oli parasta minulle ja terveydelleni sen suhteen, etten tuntenut oloani turvatuksi tuotantotiimin puolesta siinä vaiheessa. 

Barton myöntää, että asiat olisi voitu hoitaa aikoinaan paremminkin ja lähtö oli lopulta myös haikea. Hän on kuitenkin tyytyväinen tapaan, jolla Marissa kirjoitettiin ulos sarjasta. 

– Pidän todella siitä, että hän koki eeppisen kuoleman ja että se päättyi sillä tavalla, koska se on ikimuistoinen eikä vain yksi tapahtuma muiden joukossa. Mielestäni se oli todella hieno päätös, kun luin sen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja