Teiniäiti lopetti syöpähoidot synnyttääkseen terveen lapsen – sai tietää kuolevansa

Raskaan päätöksen tehnyt nainen toivoo, että hänen poikansa voisi olla ylpeä äidistään

Kun Rhianna Truman oli 17-vuotias, hänen todettiin sairastavan adamantinoomaa, erittäin harvinaista luusyöpää. Hoitosuunnitelma kuitenkin keskeytyi, kun nainen sai tietää odottavansa lasta. Hänelle kerrottiin, että hoito hidastaisi sairauden etenemistä, mutta se saattaisi asettaa syntymättömän lapsensa vaaraan. 

Truman kieltäytyi hoidosta siinä toivossa, että hänen lapsensa saisi syntyä terveenä. 

– Kun sain tietää, että minulla oli syöpä, olin peloissani. Mutta kun sain tietää olevani raskaana, ajattelin, että tämä olisi mahdollisuuteni tehdä jotain hyvää elämässäni, olla ylpeä äiti ja antaa hänen olla ylpeä minusta, Truman kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Päätös oli kohtalokas, sillä pojan ollessa neljän kuukauden ikäinen, tuore äiti sai tietää, että hän tulisi häviämään tämän taistelun. 

"Hän on kaikki, minkä vuoksi elän"

Vaikeinta Trumanille oli kuulla, että yhteinen aika hänen poikansa kanssa oli loppumassa. Hän ei pelännyt itsensä, vaan poikansa puolesta. 

– Lääkärini käski minun elää elämääni, tehdä oma toivelistani ja vielä, kun minulla on mahdollisuus, viettää aikaa poikani kanssa.

– Joinain päivinä en mene nukkumaan, koska pelkään, etten enää herää aamulla, Truman kertoo.

Truman kertoo nyt viettävänsä perheensä kanssa niin paljon aikaa kuin mahdollista, sillä huomisesta ei ole takuita.

– Sitä on edelleen sama persoona, täytyy vain ottaa jokainen päivä vastaan sellaisena, kun se tulee. Poikani on kaikkeni. Äitinä oleminen on uskomatonta. Hän on enemmän kuin maailmani, hän on kaikki, minkä vuoksi elän, Truman sanoo. 

Lähde: Essentialbaby 

***



Lue myös:

    Uusimmat