Teini upposi autonsa mukana hyiseen jokeen – pelastui huutamalla puhelimelleen: "Ajattelin vain, että kuolen"

Näin järjestelet sovellukset järkevästi iPhonessa 1:33
Onko puhelimesi näyttö tukossa sovelluksista? Näin järjestelet sovellukset järkevästi iPhonessa.

18-vuotias Gael sai apua hätäänsä iPhonen Sirin avulla: miehen puhelin soitti avunpyynnön kuultuaan itsestään hätänumeroon.

Gael Salcedo kiittää älypuhelintaan henkensä pelastamisesta. Gael, 18, oli ajamassa Jeepillään, kun hän menetti sen hallinnan ja syöksyi jokeen Yhdysvaltain Iowassa.

– Käännyin oikealle ja sitten kaikki sumeni. En tiennyt, mihin olen menossa enkä tiennyt, mitä tehdä. Ajattelin vain, että kuolen, nuori mies kuvaili haastattelussa.

Auto oli osunut jäiseen kohtaan tiessä ja ajautui jokeen.

Huusi autossa "hei, Siri, soita hätänumeroon"

Gael pelkäsi auton uppoavan, mutta ei onnistunut löytämään puhelintaan. Ovi ei auennut. Gael pelkäsi kuolevansa, joten päätti testata vielä viimeistä vaihtoehtoa: iPhonen ääniavustajaa, Siriä.

Mies huusi autossa "hei, Siri, soita hätänumeroon". "Hey, Siri" on Sirin aktivointilause.

"En tuntenut enää jalkojani..."

Siri totteli Gaelin käskyä, ja pian palokunta olikin paikalla. Joen virtaus painoi kuskinpuoleista ovea kiinni, joten pelastushenkilöstö lähestyi autoa toiselta puolelta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Koska auto oli jumissa ja vedenpinta nousi, palokunta totesi, että Gaelin täytyy kävellä virtauksen läpi rantaan. Palokunnan jäsen Craig Warner piteli miehen kädestä koko matkan ajan.

– Käteni olivat jäässä. En tuntenut enää jalkojani, joten se oli taistelua ja veden virtaus oli niin voimakas. Kompastelin ja minua piti auttaa ylös monta kertaa, Gael kuvailee.

Hän kuitenkin selvisi koettelemuksestaan pienin vaurioin ja kävi vain sairaalassa tarkastettavana. Gael kiittääkin paitsi palokuntaa, eritoten Craigia henkensä pelastamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat