Älykello pelasti miehen mahdolliselta aivohalvaukselta – antoi varoituksen, joka käski hakeutumaan lääkäriin

1:28
Älykellon antama varoitus saattoi pelastaa miehen hengen.

Älykello saattoi pelastaa miehen hengen Yhdysvalloissa New Hampshiren osavaltiossa. Kello antoi varoituksen sydämen rytmihäiriöstä ja kehotti hakeutumaan lääkäriin.

Barry Maden kuvailee itseään teknologianörtiksi. Tämä on yksi syy sille, miksi hän hankki itselleen Applen älykellon. Toinen syy oli se, että hän haluaa pitää silmällä terveyttään, koska kärsii aivovauriosta.

– Hän hankki sen alun perin uuden kaatumisriski-applikaation takia. Sensori havaitsee, jos hän kaatuu ja soittaa hätänumeroon, kertoo vaimo Tara Maden.

Tällä kertaa Barry sai kuitenkin älykelloltaan apua asiassa, johon hän ei ollut osannut lainkaan varautua. Älykello nimittäin varoitti sydämen rytmin olevan epätasainen. Lisäksi se kehotti olemaan yhteydessä lääkäriin.

Eteisvärinä voi pitkittyessään johtaa aivohalvaukseen

Ensiavussa otettu sydänfilmi paljasti, että kyseessä tosiaan oli eteisvärinä. Jos eteisvärinä jää pitkiksi ajoiksi huomaamatta ja hoitamatta, saattaa sydämen sisälle syntyä hyytymiä. Hyytymät taas voivat eteenpäin kulkeutuessaan johtaa aivohalvaukseen.

– Minulla olisi luultavasti kestänyt kauemmin mennä lääkäriin, jos jokin ei olisi kertonut minulle, ettei kaikki ollut kunnossa, Barry Maden pohtii.

Tapauksesta uutisoi CNN.

1:32
7-vuotias sai erikoisia viestejä elektroniseen kelloonsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja