Teini halusi tehdä hyvän työn ja ajoi humalassa olleen kaverinsa kotiin – menettikin itse korttinsa

1:52
Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin.

Brittiläinen teini ei ajatellut puolentoista viinilasillisen vaikuttavan ja hyppäsi auton rattiin kuskatakseen kaverinsa kotiin. Poliisit olivat toista mieltä.

Joululomiksi kotiin palannut 19-vuotias yliopisto-opiskelija Francesca Scott sai 12 kuukauden ajokiellon, sekä 120 punnan sakot poliisien puhallutettua hänet kotimatkalla. Pelkääjän paikalla istui Scottin liiaksi humaltunut ystävä, jota tämä oli kuskaamassa kotiin.

Puhalsi yli sallitun rajan

Poliisi pysäytti Scottin ajaman Mini Cooperin tiensivuun ja pyysi tätä suorittamaan puhallustestin. Rattijuopumuksen raja Britanniassa on 35 milligrammaa alkoholia 100 millilitrassa ja Scott puhalsi lukemat 54 milligrammaa.

Scott oli ollut ystäviensä kanssa viettämässä iltaa ja juonut vain puolitoista viinilasillista, eikä ajatellut sen vaikuttavan hänen ajotaitoihinsa. Scottin ystävä taas oli juonut hieman enemmänkin ja Scott oli päättänyt viedä tämän turvallisesti kotiin.

Puhallustestin jälkeen Scott vietiin poliisiasemalle, missä häntä pidettiin aamuviiteen saakka.

Hyvät, mutta ajattelemattomat aikeet

Scottin asianajaja yritti tarjota lieventäväksi asianhaaraksi sitä seikkaa, että Scott oli ajanut naispuolisen ystävänsä kotiin, jottei tämän olisi tarvinnut mennä yksin taksilla. Scottin vanhemmat olivat neuvoneet tätä aikaisemmin, ettei naisen kannattaisi ottaa taksia yksinään.

Asianajaja lisäsi, että visiitti poliisiasemalle oli kuitenkin traumaattinen.

– Se, että hän oli juonut yli sallitun rajan, tuli hänelle shokkina. Hänet laitettiin yöksi putkaan eivätkä hänen vanhempansa tienneet missä hän on kuin vasta viideltä aamulla, Scottin asianajaja Jon Mail kommentoi.

Vaikka Scottin aikeet olivatkin hyvät, joskin hieman ajattelemattomat, pätee silti perinteinen neuvo: Jos otat – et aja!

Lähde: LAD Bible 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja