Ylinopeudesta pysäytetty mies ajatteli, että poliisi ei voi tutkia sitä, mitä se ei voi avata – todellinen paniikkiratkaisu vahvisti epäilykset

1:52
Oletko koskaan miettinyt, miltä autoilu näyttää rattijuopon silmin?

Poliisi pysäytti floridalaismiehen ylinopeuden takia ja halusi tutkia tämän auton. Mies päätti estää tutkinnan heittämällä avaimet autoon ja lukitsemalla ovet. Ilo oli tosin lyhytaikainen, sillä hinauspalvelu saapui avaamaan ovet. Mies tuomittiin myöhemmin lukuisista rikoksista.

Sanotaan, että hätä keinot keksii. Niin kävi yhdysvaltalaisen Charles Albert Garcian tapauksessa, tosin vain väliaikaisesti. 

Monroen piirikunnan sheriffin tekemän pidätysraportin mukaan Floridassa asuva Garcia posotti jouluaattona menemään 112 kilometrin tuntinopeudella alueella, jolla nopeusrajoitus oli noin 70 kilometriä tunnissa, kertoo The Miami Herald -sivusto. Poliisi pysäytti hänet ylinopeuden takia. 40-vuotias Garcia kertoi hänet pysäyttäneelle viranomaiselle, Jason Farrille, että auto oli hänen isänsä Lexus, ja että hän oli matkalla kotiin joululahjat kyydissään.

Autossa oli tosin muutakin kuin joululahjoja. The Miami Herald -sivusto kertoo, mitä pysäytyksen aikana oikeastaan tapahtui.

Heitti avaimet autoon ja lukitsi ovet

Farrin kertomuksen mukaan Garcia oli määrätty ajokieltoon jo huhtikuussa 2012. Hänet oli pidätetty ilman voimassaolevaa korttia ajamisesta kolme kertaa aiemminkin. Lisäksi hänestä oli tehty pidätysmääräys, sillä hän ei ollut saapunut paikalle tieliikennerikkomusta käsittelevään oikeudenkäyntiin.

Kun viranomaiset kertoivat Garcialle, että he aikoivat tutkia hänen autonsa, hän heitti avaimet auton sisään ja lukitsi ovet.

Kyseessä ei ollut kovin kauaskantoinen ratkaisu. Pidätysraportin mukaan hinauspalvelu saapui paikalle, avasi ovet ja poliisi pääsi tutkimaan auton, joskin hieman odotettua myöhemmin.

Tutkittuaan auton poliisi päätyi pidättämään Garcian, sillä hänet todettiin syylliseksi moniin törkeisiin rikoksiin. Monroen piirikunnan sheriffin toimiston tietokannasta käy ilmi, että mies tuomittiin useiden reseptilääkkeiden laittomasta hallussapidosta, kokaiinin hallussapidosta, hyllytetyllä kortilla ajamisesta, virkavallan vastustamisesta sekä muutamista muista rikoksista.

Pidätysraporttiin perehtynyt The Miami Herald -sivusto kertoo, että viranomaiset löysivät Garcian autosta kokaiinia, heroiinia, metamfetamiinia, amfetamiinipillereitä sekä marihuanaa. Sivusto kertoo myös, että Garcia vapautettiin keskiviikkona 64 000 dollarin suuruisia takuita vastaan. Sivusto tai pidätysraportti eivät tosin kertoneet, saiko Garcia vapautuessaan viedä joululahjat mukanaan.

Lähde: Jalopnik.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja