Mainos

Tehy: Hoitohenkilökunta unohdettiin sikainfluenssassa

Terveydenhuollon ammattiliitto Tehy olisi toivonut parempaa yhteistyötä eri osapuolten kesken, kun sikainfluenssan varalle alettiin rakentaa ohjeita.

Tehyn henkilöstöpoliittisen asiamiehen Irmeli Vuoriluodon mukaan asioista sopiminen yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa olisi selkeyttänyt pelisääntöjä ja vähentänyt paikallisia tulkintatilanteita.

- Olisi ollut suotavaa, että työnantajapuolelta ja viranomaisten taholta olisi otettu yhteyttä myös työntekijäjärjestöihin. Esitimme Kunnalliselle työmarkkinalaitokselle, että laatisimme yhdessä ohjeistuksen sikainfluenssan varalle. Tämä ohjeistus on nyt kuitenkin laadittu ilman työntekijäjärjestöjen näkemystä, Vuoriluoto sanoo.

- Jäsenemme kyselevät, että millaisia ohjeita työnantajat voivat soveltaa työntekijöihin sikainfluenssauhan vuoksi. Jos edes osa näistä asioista olisi sovittu yhdessä etukäteen työmarkkinaosapuolten kesken, olisi säästytty monelta paikalliselta tulkintatilanteelta ja pelisäännöt olisivat olleet etukäteen selvät sekä työntekijä- että työnantajapuolen välillä.

Henkilöstön lomauttaminen nyt erityisen mieletöntä

Tehyn I varapuheenjohtaja Rauno Vesivalo toivoo, että suunnitellut terveys- ja sosiaalialan henkilöstön lomautukset peruutettaisiin viimeistään nyt.

- On kuntia, jotka jo ennen pandemiauhkaa totesivat, että ei ole mieltä lomauttaa terveydenhuollon henkilöstöä, koska ihmiset sairastavat myös huonon taloustilanteen vallitessa. Moni kunta oppi 90-luvun laman aikana, että jos yritetään liian vähällä väellä hoitaa ihmisiä johtaa se vain lisääntyneisiin sairauspoissaoloihin ja ruljanssiin, jossa metsästetään sijaisia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.