Tehokkaat superjuomat: Eroon krapulasta ja turvotuksesta

Näiden juomien avulla saat helpotusta moniin ongelmiin, kuten krapulaan, turvotukseen ja unettomuuteen.

Nukahtamiseen: Kirsikkamehu, lämmin maito, kamomillatee

Pieni ryyppy viskiä tai brandya voi toimia joillekin unihiekkana, mutta jos haluat nauttia alkoholittoman vaihtoehdon, juo lasillinen kirsikkamehua ennen nukkumaanmenoa. Kirsikkamehu lisää elimistön luonnollisen unihormonin melatoniinin tuotantoa ja melatoniini puolestaan parantaa unen laatua. Rauhoittavia vaikutuksia on myös lämpimällä maidolla ja kamomillateellä.

Parempaan ruoansulatukseen: Vesi, yrttitee

Veden säännöllinen nauttiminen sekä aterian aikana että aterian jälkeen auttaa ruoansulatuksessa, samoin kuin yrttiteekin. Suosi erityisesti mintulla tai piparmintulla maustettua teetä. Myös kanelilla on ruoansulatusta avittava vaikutus.

Tulisen ruoan aiheuttamaan polttoon: Maito, jogurtti

Maidon rasva sekä hapot helpottavat chilin aiheuttamaa poltteen tunnetta suussa.

Krapulaan: Vesi, appelsiinimehu, banaanismoothie

Vettä kannattaa juoda ennaltaehkäisevästi jo mahdollista krapulaa edeltävänä iltana. Jos tilanne on kuitenkin jo päässyt riistäytymään käsistä ja huomaat aamulla herääväsi elämäsi kankkuseen, loihdi itsellesi banaani-pinaattismoothie. Nämä kaksi smoothiessa käytettävää ainesta ovat erittäin kaliumpitoisia ja kalium auttaa tutkitusti krapulan hoidossa. Myös hedelmäsokerista voi olla apua oireisiin, joten hörppää lasillinen appelsiinimehua.

Nestehukkaan: Kookosvesi

Kookosveden on sanottu olevan jopa parempi nesteyttäjä kuin perinteinen vesi. Kookosvedessä on täydellinen hiilihydraatti-elektrolyytti -tasapaino nesteyttämisen kannalta, joten tätä juomaa kannattaa suosia myös liikunnan jälkeen.

Pahanhajuiseen hengitykseen: Vesi

Erilaiset hapolliset juomat tuovat usein mukanaan pahanhajuisen hengityksen ja paras lääke tähän "vaivaan" onkin puhtaan veden juonti.

Turvotukseen ja ilmavaivoihin: Vesi ruokasoodan kera

Sekoita vesilasillisen joukkoon pieni annos ruokasoodaa. Tämä juoma helpottaa turvotusta! Myös probioottisista juomista saattaa olla apua vaivoihin.

Lähde: Healthland

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat