Teemu Tainio luotsasi Hakan Suomen cupin välieriin, HJK piti TPS:n kurissa

Kaikkiaan 12 kertaa jalkapalloilun Suomen cupin voittanut Valkeakosken Haka pääsee ensi lauantaina kotikentällään tavoittelemaan ensimmäistä finaalipaikkaa sitten vuoden 2005. Tämä varmistui tiistaina, kun Teemu Tainion valmentama joukkue kukisti Tampereella Tammelan kentällä cupin voittoa puolustaneen Ilveksen 1–0.

Ilves hallitsi puolivälieräottelun kenttätapahtumia loppuunmyydyn katsomon iloksi, mutta Hakan yhdysvaltalainen maalivahti Michael Hartmann oli erinomainen.

– Peli oli kontrollissa, mutta liikuteltiin palloa liian hitaasti ja peli meni puskemiseksi, sanoi Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss.

Itse cupin 1997 Hakassa että 2014 HJK:ssa voittanut Tainio hehkutti puolustustaistelua.

– Ei haluttu prässätä niin paljon kuin yleensä, otettiin vastaan. Olemme vaikea joukkue voittaa, Tainio tiivisti.

Pelin ainoan maalin teki Jonni Thusberg 12. minuutilla.

– En osaa sanoa, oliko uran hienoin maali, mutta varmasti tärkein. Sain aamupäivällä tiedon siitä, että pääsen avaukseen Antto Hilskan pelikiellon takia ja piti näyttää. Nyt vain toivotaan että Klubi tulisi vastaan, saadaan pudottaa ne jo ennen finaalia, Thusberg sanoi.

HJK nitisti TPS:n

Haka saa välierässä vastaansa Thusbergin toivoman HJK:n, kun viime kauden pettymyksen jälkeen kovia satsauksia tehnyt HJK kukisti työlään esityksen jälkeen liiganousija Turun Palloseuran.

Nimet eivät paljon painaneet pelin alussa, kun ensimmäinen vartti oli täysin turkulaishallinnassa. Ei ollut ihme, että HJK:n valmentaja Toni Koskelalla oli koko ajan asiaa sekä omille pelaajilleen että ottelun tuomaristolle. Mitä vanhemmaksi peli meni, sitä paremmin HJK ottelua hallitsi, mutta missään vaiheessa HJK ei päässyt helpolla.

HJK:n voittomaalin teki toisella jaksolla Daniel O'ShaugnessyLucas Lingmanin antamasta kulmapotkusta.

Cup jatkuu keskiviikkona puolivälieräotteluilla Inter–KuPS ja Honka–FC Lahti.

Lue myös:

    Uusimmat