HJK:n ratkaisija leukaili Interille Suomen Cupin voiton jälkeen

Helsingin Jalkapalloklubi palasi kolmen vuoden tauon jälkeen miesten jalkapallon Suomen Cupin voittajaksi, kun joukkue kukisti lauantaina loppuottelussa Interin 2–0 Turun Kupittaalla. Voitto on helsinkiläisille neljästoista cupin historiassa ja kahdeksas 2000-luvulla.

HJK:n ratkaisijaksi nousi turkulaislähtöinen Roope Riski, joka teki joukkueensa molemmat maalit.

– Olen saanut jalkapallo-oppini Turun Palloseuran riveissä. Jo nuorena minulle opetettiin, että Interille ei saa hävitä, Riski leukaili.

Riski tekaisi avausosuman jo pelin alkuminuuteilla, kun hän sijoitti Lucas Lingmanin kulmapotkusta pallon maalin edestä sisään.

– Olihan tuota kuviota joskus hiukan harjoiteltu, Riski myönsi.

Riskin toinen maali syntyi helpommin, kun Inter-vahti Henrik Moisander sylki pallon Riskin jalkoihin toisen jakson alussa.

– Loistava peli koko joukkueelta. Pelasimme hienon pelin, jossa jokainen pelaaja antoi kaikkensa, Riski jatkoi.

Palohälytys ottelun alussa

Ottelun alkuminuutteja säesti hälytyskellojen pirinä, kun Interin kannattajien savupommit aiheuttivat palohälytyksen. Savua oli ilmassa myös HJK:n kannattajien katsomossa, joten todennäköisesti molemmat joukkueet voivat valmistautua sakkojen maksuun.

Interillä ei pelissä ei juuri maalipaikkoja ollut, sillä HJK pystyi tehokkaasti estämään turkulaisten hyökkäysaikeet.

– Tosi vaikea oli löytää tilaa, emmekä saaneet millään vaarallisia tilanteita aikaan, harmitteli Interin luottopuolustaja Arttu Hoskonen.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela totesi, että nopea avausmaali loi uskoa joukkueelle.

–  Maalit muovaavat aina peliä. Avausmaalin jälkeen pallonhallinta oli Interillä, mutta puolustuksemme toimi loistavasti koko ottelun ajan. Mielestäni peli oli täysin meidän hallussa, eikä Interillä ollut vaarallisia tekopaikkoja, Koskela arvioi.