HJK jyräsi Suomen cupin finaaliin – kymmenet fanit kallioilla katsomon ulkopuolella

HJK ja KuPS etenivät jalkapallon miesten Suomen cupin finaaliin, jonka alustavaksi pelipäiväksi on ilmoitettu 8. toukokuuta. Kotijoukkue KuPS voitti välierissä Hongan 2–1. HJK jyräsi kotonaan 4–0-murskavoiton Interistä.

Santeri Haarala, 21, viimeisteli voittomaalin Kuopiossa. Ratkaisumaalin hyökkääjä Haarala puski aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Talven otteluissa hyviä otteita esittäneen Haaralan maalin pohjusti tarkalla keskityksellä Daniel Carrillo.

– Pääsin hyvällä liikkeellä tulemaan tilanteeseen pakin sokeasta kulmasta, Haarala kertasi.

KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta Honka pääsi paremmin peliin mukaan ottelun toisella 45-minuuttisella. Honka ei saanut kuitenkaan vaarallisia maalintekopaikkoja aikaiseksi.

– Ehkä toisella puoliajalla annoimme pallon Hongalle. Puolustimme kuitenkin tosi hyvin, Haarala sanoi.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara myönsi KuPSin olleen askeleen edellä.

–  Meillä ei vire yleisesti ollut tarpeeksi hyvä. Silti joukkue taisteli, Vasara kommentoi.

Janis Ikaunieks viimeisteli KuPSin avausmaalin ja Niklas Pyyhtiä Hongan tasoituksen.

Inter jäi HJK:n jalkoihin

Hallitseva cupin mestari HJK ei jättänyt jossiteltavaa Interiä vastaan 4–0-voitollaan. Viime vuoden finaalissa Klubi löi turkulaiset Roope Riskin kahden maalin turvin. Nyt Riski alusti välierässä kaksi ja viimeisteli yhden osuman.

Maalitehtailu alkoi, kun Filip Valencic sijoitti pallon näyttävästi takanurkkaan ohi maalivahti Aati Marttisen.

Klubin karkua 2–0:aan vain vartissa edelsi Interin uusi sähläys vasemmalla puolustuskaistalla. David Browne sijoitti pallon tyhjään maaliin Riskin loistopassista.

– Pari maalia ensimmäisen puoliajan alkuun helpotti aika paljon – vähän samoin kuin viime finaalissa, Roope Riski vertaili.

Pelin 53. minuutilla helsinkiläiset johtivat jo 3–0 Roope Riskin rangaistuspotkumaalilla. Pian oli kotijoukkueen parhaimmistoon kuuluneen Atomu Tanakan vuoro viimeistellä.

– Meiltä loksahtivat palat kohdalleen. Inter ei ollut cupissa päästänyt maaliakaan, kyllä heilläkin on laadukas ja hyvin valmennettu nippu. Tänään ei nähty parasta Interiä, Riski puntaroi.

Koronarajoitusten takia lehtereillä ei ollut yleisöä, mutta fanaattisia HJK:n faneja oli omatoimisesti kymmenittäin katsomassa ja kannustamassa Olympiastadionin kallioilla.

Juttua päivitetty kello 22.06 HJK–Inter-ottelun tapahtumilla.