Åland United teki historiaa Suomen Cupissa

Vuosi sitten jalkapallon naisten Suomen Cupin loppuottelussa HJK:lle taipunut Åland United voitti sunnuntaina seurahistoriansa ensimmäisen cup-mestaruuden. Loppuottelussa Vantaalla Åland United kaatoi Tikkurilan Palloseuran 2–1.

– En itse ollut viime vuonna mukana, mutta jengissä puhuttiin, että cupin finaalia ei tulla kahdesti putkeen häviämään. Näytimme kentällä, että olemme parempi joukkue. Ei meillä ollut kummempaa hätää, näki Åland Unitedin Anni Miettunen.

Åland United hyödynsi tuulisissa oloissa avausjakson myötätuulen ja painoi pelin jännittyneen TiPSin päätyyn. Avausmaali syntyi ovelasti juonitusta kulmapotkusta 19. minuutilla. Isabella Mattsson tyhjensi etualueen ja veti mukanaan kaksi pelaajaa kulmapotkun antaneen Miettusen lähelle. Etutolpalle jäi tyhjä tila, josta Pille Raadik pääsi pukkaamaan johtomaalin.

Åland Unitedin 2–0 maalin viimeisteli Miettunen itse.

– Ne (kulmapotkut) toimivat meillä viimeksikin TiPSiä vastaan, ja tehtiin maali silloinkin. Kelpaa tehdä maali siten, kun on harjoiteltu, Miettunen hymyili.

Nuori TiPS keräsi oppia

TiPS pääsi toisella jaksolla hyökkäämään myötätuuleen ja sai kaipaamansa kavennuksen heti parin minuutin pelin jälkeen. Maalinedustalta tuikattu osuma merkittiin Åland Unitedin omaksi maaliksi. Piristyneistä otteista huolimatta nuori TiPS ei todenteolla päässyt uhkaamaan Åland Unitedia, joka rallatteli vakuuttavasti rutiininomaiseen voittoon.

– Ei me ihan päästy omalle tasolle ennen toista jaksoa, eikä pystytty pelaamaan omaa peliä. Åland oli hyvä ja onnistui erikoistilanteesta. Pienistä asioista se oli kiinni, mietti TiPS-valmentaja Pauliina Miettinen.

Åland United johtaa Kansallista liigaa ennen TiPSiä. Mestaruustaisto on vielä auki, mutta TiPS ei ole vielä kyennyt Åland Unitedia voittamaan.

– Ei me oikein päästä vielä noiden ihon sisälle. Tulee vähän liikaa semmoisia harkitsemattomia virheitä, mitä ei normaalisti näe. Toivottavasti tästäkin opitaan, sehän se on tarkoitus. Ei tulos, vaan kehitys, Miettinen summasi.