Tim Väyrysen osumat sysäsivät HJK:n cup-finaaliin

Viime heinäkuussa HJK:n riveihin palannut Tim Väyrynen teki kaksi maalia läheltä, kun HJK kaatoi helteisellä Tehtaan kentällä Hakan Suomen cupin välierässä 3-2 lauantaina.

Toni Koskelan valmentama liigan ja cupin suursuosikki saa lokakuun alussa pelattavassa cupin finaalissa vastaansa toisen välierän Inter–FC Lahti voittajan. Inter ja FC Lahti pelaavat sunnuntaina.

– Voi sanoa voiton olleen ansaitun. Meillä oli enemmän hyviä paikkoja. Puolustettiin hyvin lukuun ottamatta Hakan toista maalia, jossa Eero Markkasella ei olisi saanut olla boksissa niin paljon tilaa, päävalmentaja Koskela tiivisti.

Hakan valmentaja Teemu Tainiolla riitti jossiteltavaa, sillä etenkin Riku Riskin tekemä 1–3-maali tuli melko halvalla tavalla. Riski pääsi sijoittamaan pallon tyhjiin maalivahti Michael Hartmannin epäonnistuttua vastaantulossa keskikentälle.

– HJK on Suomen paras joukkue, mutta kun antaa kolme vältettävissä ollutta maalia, niin olihan siinä iso vuori kiivettävänä. Keli oli brutaali, kaikki antoivat kaikkensa, Tainio kuvasi hellettä.

Väyrynen harmitteli takaiskuja

HJK oli ennen Hakaa pudottanut kesäkuun toisella puoliskolla jatkosta KPV:n Kokkolassa ja TPS:n Turussa.

– Kolme vieraspeliä helteisissä oloissa, ja matkustukset päälle. Ei Suomessa ole tällä tasolla yhtään joukkuetta, jota vastaan ei pidä laittaa kaikkea peliin. Haka ei ollut pitkään aikaan hävinnyt panoksellista peliä, ja sen itseluottamus oli korkealla, Väyrynen sanoi.

Väyrynen oli iloinen finaalipaikasta ja kahdesta maalista, mutta parannettavaakin jäi liigan lähestyessä. HJK aloittaa liigapelit keskiviikkona matkaamalla FC Lahden vieraaksi.

– Päästimme itsekin helppoja maaleja. Toki emme odottaneetkaan helppoa ottelua. Mutta pääasia on jatkopaikka ja se, ettei tullut loukkaantumisia, Väyrynen sanoi.

Vain muutamaa minuuttia Väyrysen johtomaalin jälkeen Hakan laitapakki Jami Kyöstilän keskitys meni takaylänurkkaan yllättäen maalivahti Antonio Regueron. HJK:n hallinta jatkui, ja Väyrynen teki 32. minuutilla toisen maalinsa Hartmannin torjuttua kerran. Markkanen kavensi 2–3:een, mutta Haka ei saanut kunnollista loppukiriä aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat