Teemu Sunisella iso liuta haasteita Monte Carlon MM-rallissa – ensimmäinen ongelma oli muonitus

Ranskan tiukat koronarajoitukset tuovat omat haasteensa rallin MM-sarjan tiimeille kauden avaavassa Monte Carlon osakilpailussa.

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen saapui Ranskaan jo viikko sitten valmistautumaan legendaariseen Monteen. Sunisen mukaan koronatilanteeseen sopeutuminen on ollut vaikea tehtävä koko tallille.

– Ajat ovat nyt melko haastavat. Ranska on aika lailla kiinni, ravintolat ovat kiinni, ja ruokaa on vaikeaa löytää. Mutta tähän asti olemme selvinneet, Suninen selvitti MTV Urheilulle.

– Olemme löytäneet ratkaisuja siihen, että saamme ruokaa. Se on kuitenkin iso haaste tiimille. Myös mekaanikoilla on omat haasteensa tässä tilanteessa.

MM-sarjan kuljettajat ovat kilpailussakin uuden asian edessä, sillä italialainen Pirelli toimii jatkossa sarjan virallisena rengastoimittajana. WRC-kuskit pääsivät tutustumaan uusiin renkaisiin Monteen valmistavissa testeissä.

– Pirellin pyörät ovat hyvät, mutta ne vaativat sopeutumista kuljettajalta ja autolta. Toivottavasti olemme tehneet hyvin kotiläksymme ja pysyneet mukana kehityksessä, Suninen sanoi.

Kartturi vaihtui täksi kaudeksi

Suninen teki viimeiset puolitoista vuotta yhteistyötä kartanlukija Jarmo Lehtisen kanssa. Tällä kaudella Suniselle lukee nuotteja Mikko Markkula, joka istui Fordin suomalaiskuljettajan rinnalla viimeksi kaudella 2018.

Sunisen ja Markkulan uusi yhteistyö käynnistyy vasta Monten ensimmäisellä erikoiskokeella, sillä Markkula ei ollut mukana Monte Carlo -rallin testissä.

– Menihän se viimeksikin hyvin, kun kartturi vaihtui. Silloin vedimme pohjat ensimmäiselle metsäpätkälle, Suninen viittasi vuoden 2019 Sardinian MM-ralliin, jossa hän sijoittui toiseksi Lehtisen kanssa.

Monte Carlon ralli on tähän saakka osoittautunut haastavaksi kilpailuksi jokelalaiselle. Vuosi sitten hän sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi.

– Jos nyt pystyisin ajamaan viiden tai kuuden joukkoon, se olisi hyvä tulos tästä kisasta. Toistaiseksi en ole saanut ajettua kunnon tulosta Monte Carlosta, mutta olen päässyt väläyttelemään vauhtia. Toivonkin, että nyt ajaisin hyvän ja onnistuneen kilpailun, Suninen summasi.

Jatko-ohjelma auki

Suninen ajaa tänä vuonna vain osittaisen MM-kauden Fordin WRC-autolla. Koronapandemia runteli pahasti brittitiimi M-Sportia, joka on paininut pitkään talousvaikeuksien kanssa.

Tilanne vaikutti suoraan Suniseen, jonka ohjelmaa tälle kaudelle ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Olemme puhuneet kuudesta rallista. Molemmilla osapuolilla on motivaatiota saada enemmän kilpailuja minulle. Asia riippunee enemmän päälliköstä.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener vahvisti ennen Monte Carloa, että Suninen on mukana kauden toisessa MM-rallissa Rovaniemellä helmikuun lopussa.

Monte Carlo -ralli käynnistyy torstaina kahdella erikoiskokeella. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja