Teemu Selänne nautti lomasta Suomessa ja ihaili Nuorten Leijonien otteita: ”Voi ylpeänä sanoa, että on suomalainen”

Teemu Selänne hyväntekeväisyystyöstä: Tämä on mulle sydämen asia 4:07
Videolla Teemu Selänteen haastattelu Espoon hyväntekeväisyystapahtumasta.

NHL-legenda Teemu Selänteen vuodenvaihteen loma Suomessa alkaa olla lopuillaan, mutta takaisin Yhdysvaltoihin suuntaava perhe aikoo käydä kotimaassa vielä ennen kesää.

Selänne kävi maanantaina Espoon Metro Areenan jäällä hyväntekeväisyyden merkeissä, kun hänen ja F1-tähti Valtteri Bottaksen kipparoimat joukkueet huipensivat joulumieltä 26 vähävaraiseen perheeseen tuottaneen kampanjansa.

Viikonloppuna Selänne julkaisi Instagramissa päivityksen vierailustaan asepalvelusta suorittavan poikansa Leevin luona. Talvilomaan on kuulunut paljon muutakin.

– Tietysti joulu perheen kanssa, ja sitten vähän Lapissa oltiin Levillä. Ja nyt oikeastaan pikkuhiljaa lähdetään takaisin Kaliforniaan, Selänne kertoi MTV Urheilulle.

– Varmaan jossain kohtaa ennen kesää vielä piipahdetaan täällä, ja sitten kesäksi Suomeen. Tämä on ollut kivaa, kun on pystynyt lähtemään ja tulemaan vähän milloin haluaa. Ja varsinkin ihanaa, että on ollut tällainen luminen talvi, hän jatkoi.

Selänne ja Bottas maalien makuun hyväntekeväisyysottelussa 1:57

Videolla Teemu Selänteen ja Valtteri Bottaksen maaleja maanantain hyväntekeväisyysottelusta.

Nuoret Leijonat ja NHL-kyvyt tekevät Selänteen ylpeäksi

Selänne seurasi tiiviisti myös Kanadan Vancouverissa pelattuja nuorten MM-kisoja, joissa Suomi valtasi maailmanmestaruuden viidennen kerran, mutta nyt ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan maaperällä.

– Tosi mielenkiinnolla ja ylpeydellä. Se on hieno nähdä, että suomalaiset yksilöt ovat jopa parempia kuin maailman huiput, Selänne ihasteli.

– Kyllä täällä on tehty hyvää työtä niin seuroissa kuin liitoissa. Ollaan oikeilla jäljillä, ja meidän yksilötaito ja -taso on tällä hetkellä aivan mahtavaa. Kun katsoo NHL:ääkin, voi ylpeänä katsella ja sanoa, että on suomalainen. Hyvää työtä tehty.

NHL:ssä Mikko Rantanen on kauden puolivälin ylityttyä pistepörssissä peräti toisena. Patrik Laine puolestaan hätyytteli marraskuun 18 maalin putkellaan jopa Selänteen tulokaskauden ennätystä yhden kuukauden maalisaldosta.

Lue myös:

    Uusimmat