Teemu Pukki tajusi kesällä nopeasti joutuvansa pettymään – puhuu nyt suoraan: "Ei kenelläkään ollut aikomuksia tarjota sellaisia summia"

5:52
Tulosruutu: Teemu Pukki kertoi ajatuksiaan viime kesän siirtovirityksistään

Teemu Pukin ja Norwich Cityn tiet olisivat erkaantuneet viime kesänä, jos hyökkääjä olisi saanut tahtonsa läpi. Kun kaivattua siirtoa Valioliigan ei kuitenkaan tullut, Kanarialintujen tähtipelaaja sai sulatella ajatusta uudesta kaudesta Englannin toisella sarjatasolla.

Viime kaudella Englannin Valioliigassa 11 maalia iskenyt Teemu Pukki olisi halunnut viime kesänä siirron pois sarjaporrasta alemmaksi pudonneesta Norwichista. Tasonsa korkeimmalla tasolla jälleen osoittanutta kotkalaiskärkeä ei varsinaisesti sytyttänyt uran kolmas kausi raastavassa Mestaruussarjassa.

Pukin ja seuran suunnitelmat eivät kuitenkaan osuneet yksiin, sillä sopimuksella kiinnitetty Huuhkajat-tähtiin nähtiin Norfolkissa jälleen oleellisena osana joukkueen nousupyrkimyksiä tällä kaudella.

Pukki myöntää nyt maajoukkueen lehdistötilaisuudessa joutuneensa hetken sulattelemaan pettymystä siirtokuvioiden jämähtämisestä ennen alkanutta kautta.

– Toiveissa oli, että olisin päässyt jatkamaan (Valioliigassa), mutta aika nopeasti sen tajusi, että ei varmasti tule tapahtumaan. Oli aika kauan aikaa valmistautua tähän kauteen. Totta kai se otti aikansa (hyväksyä), että jäin sinne, mutta fokus on taas ihan täysin siinä, että Norwich nousee kauden päätteeksi Valioliigaan, Pukki kuvailee.

Liian arvokas pelaaja myytäväksi

Pukin agentti Teemu Turunen kertoi viime kesänä asiakkaansa siirtotoiveesta MTV Urheilulle, mutta korosti tuolloin pelaajan kunnioittavan sopimustaan. Pukki toistaa tuon sanoman omin sanoin.

– Mulla on sinne diili ja teen sen joukkueen eteen kaikkeni, joukkuepelaaja kun olen. Siellä on ollut hienot neljä vuotta ennen tätä kautta. Kaikki on tuttuja ja kaikki on jatkunut samalla lailla, niin ei siinä mitään isompaa ongelmaa ole, Pukki toteaa.

5:20
MTV Urheilu selvitti Teemu Pukin seuratilannetta viime kesänä.

Norwichin viime otteluissa maali- ja tehohanansa kunnolla taas kerran aukaissut Pukki oli Norwichille liian arvokas pelaaja myytäväksi. 32-vuotiaana ja viimeistä sopimuskauttaan pelaavana pelaajana hänestä ei olisi saanut kunnollista siirtokorvausta, kun taas Norwichin nousuprojektin kannalta KTP-kasvatin arvo lasketaan jopa kymmenissä miljoonissa.

Tuoreimman arvion mukaan nousu Valioliigaan on yksittäiselle seuralle 200 miljoonan euron arvoinen.

– Oli kaikenlaisia kyselyitä, mutta ei kenelläkään ollut aikomuksia tarjota sellaisia summia, mitä Norwich halusi minusta. Tajusin, että se ei tule tapahtumaan. Mutta se on ollutta ja mennyttä, ja nyt ollaan Norwichin pelaaja tämä kausi ainakin, kun sopimusta on jäljellä. Sitten mietitään tulevaisuuden juttuja taas uudestaan.

Tällä hetkellä Norwichin hissi näyttää olevan jälleen matkalla Valioliigaan kirkkaisiin valoihin. Dean Smithin luotsaama joukkue on Mestaruussarjassa toisena kymmenen kierroksen jälkeen. Pukki puolestaan on tehnyt kolme maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä yhteensä 563 peliminuutissa.

– Nyt on joukkueella kiva pisteputki alla, ja maalejakin on tullut, Pukki myhäilee.

Kuningattaren kuolema pysäytti Englannin

Ison-Britannian mediakenttää ja henkistä ilmatilaa on viime viikkoina hallinnut kuningatar Elisabet II:n kuolema. Kun asiasta uutisoitiin, Pukki oli Norwich Cityn pelikaveriensa kanssa illallisella vierasmatkalla Burnleyssa.

Seuraavalle päivälle pelattavaksi tarkoitettu ottelu peruttiin, ja joukkue lensi takaisin Norwichiin.

– Viikonloppu oli vapaana ja maanantaina jatkettiin. Keskiviikkona meidän pelissämme oli hiljainen hetki, ja kansallislaulu raikasi siellä, Pukki kuvailee.

Kesästä 2018 Englannissa asunut ja aiemmin urallaan myös Skotlannissa pelannut Pukki sanoo yllättyneensä, miten 70 vuotta hallinneen monarkin kuolema on vaikuttanut ihmisiin.

– Sen huomasi kaikkialla.

– Joukkuekavereistakin näki, että jengi oli surullisena, ja olen nähnyt videoita, miten ihmiset ovat surreet. Kyllä sen laajuus yllätti, Pukki sanoo.

Kuningatar lasketaan maanantaina haudan lepoon Windsorin linnan kappelissa. Hautajaispäivää seurataan Britanniassa hetki hetkeltä -periaatteella.

– Olisi ollut ihan kiva nähdä se tapahtuma siellä, mutta ihan kiva oli tulla myös tänne maajoukkueen mukaan, Pukki puntaroi.

Suomi kohtaa perjantaina Romanian jalkapallon Kansojen liigan ottelussa Helsingin Olympiastadionilla kello 21.45 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja