Suomi varautuu ennenkokemattomaan tilanteeseen – "Kyllä sitä pitää miettiä"

Kuumavireinen Joel Pohjanpalo itseluottamusta uhkuen tärkeään karsintapeliin – "Toivottavasti pääsee nakkaamaan vähintään yhden" 1:39
Kuumavireinen Joel Pohjanpalo itseluottamusta uhkuen tärkeään karsintapeliin – "Toivottavasti pääsee nakkaamaan vähintään yhden"

Suomen jalkapallomaajoukkue on pelannut kilpailullisessa ottelussa jatkoajan Tukholman olympialaisissa vuonna 1912. Torstaina Huuhkajien on varauduttava sellaiseenkin harvinaislaatuiseen skenaarioon ja mahdolliseen rangaistuspotkukilpailuun.

– Kyllä sitä pitää miettiä valmennusvalintoja tehtäessä. Jotkut joutuvat pelaamaan (jatkoajan tullessa) 120 minuuttia, koska kaikkia pelaajia ei voi vaihtaa. Meiltä löytyy onneksi penkiltä sellaisia pelaajia, jotka pystyvät yksi yhteen paikkaamaan jonkun pelaajan, Kanerva sanoi.

Joukkue piti tiistaina Bristolissa järjestetyssä harjoituksessaan rangaistuspotkukilpailun, joka oli päävalmentajan mukaan pelaajien juhlaa.

– Se taisi vasta kahdeksannella kierroksella ratketa. Silloin tuli ensimmäiset mokat. Tilanne oli tietenkin erilainen kuin pelissä, kun ei ollut sellaista painetta.

Walesin ja Suomen jatkokarsintaottelu alkaa Cardiffissa torstai-iltana Suomen aikaa kello 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat