Suomen tähtipelaaja joukkuetovereidensa kynsissä – tikarit lensivät pukukopissa: ”Kutsumme häntä käärmelantioksi”

Huuhkajat-kippari Lukas Hradecky toivoo joukkuetovereiltaan rentoutta kohtalonottelun alla – "Se on tämän jengin vahvuus" 6:47
Huuhkajat-kippari Lukas Hradecky toivoo joukkuetovereiltaan rentoutta kohtalonottelun alla – "Se on tämän jengin vahvuus"

Leeds Unitedin kanssa noususta Valioliigaan taisteleva Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Glen Kamara on mielenkiintoisessa tilanteessa torstai-illan EM-jatkokarsintaottelussa Walesia vastaan. Vastapuolella pelaa neljä Kamaran joukkuetoveria, jotka eivät kamppailun alla jättäneet suomalaista rauhaan yhteisessä pukukopissa.

Connor Roberts, Daniel James, Ethan Ampadu ja Joe Rodon ovat pelanneet Kamaran rinnalla läpi kauden, jota on Leedsin osalta jäljeltä kahdeksan ottelua. Perinteikäs seura on sarjan kärkipaikalla kiinni suorassa nousussa Valioliigaan.

Rodon myönsi, että torstai-illan ottelu on ollut jo tovin esillä Leedsin pukukopissa, jossa kvartetti ei ole päästänyt Kamaraa helpolla.

– Olemme kiusoitelleet häntä hiukan, Rodon sanoi The Independentin mukaan.

– Neljä walesilaista yhtä suomalaista vastaan, joten jaot ovat olleet vähän epäreilut, mutta pomo (päävalmentaja Daniel Farke) on asettunut hiukan Glenin tueksi.

Ampadu ja Kamara ovat olleet avauskokoonpanoissa maidensa kolmessa viimeisessä kohtaamisessa. Kamaran puoli ei poistunut voittajana kertaakaan.

– Tiedämme täällä, että Glen on uskomaton pelaaja ja tiedämme, että ottelusta tulee vaikea, Ampadu sanoi Yorkshire Evening Postille.

– Muistan, kun pelasin Gleniä vastaan noissa otteluissa. Kutsumme häntä käärmelantioksi. Hän osaa salata vartalonsa erittäin hyvin, jotta voi tehdä pallolla mitä haluaakin. Tietysti valmistaudumme koko (Suomen) joukkueen kohtaamiseen. Glen on tärkeä osa sitä, mutta olemme täysin valmistautuneita jokaiseen heistä. En halua sanoa liikaa, ettei se koidu huonoksi onneksi, Ampadu jatkoi.

– Joukkueen keskuudessa on esiintynyt luonnollisesti hiukan pilailua, sillä pukukopissa on neljä walesilaista ja Glen. En halua kuitenkaan puhua tästä liikaa, koska jos ottelu ei mene suunnitelmiemme mukaan, ihmiset ovat niskassamme.

Ampadu tietää, että Teemu Pukillekin Norwich-vuosilta läheisen Leeds-käskijä Farken omat pelaajat ovat torstaina tavalla ja toisella toistensa kimpussa. Mitä voittaminen vaatii, se tehdään.

– Päävalmentaja (Farke) tietää varmasti, että jos niin täytyy tapahtua, sen täytyy tapahtua. Olen myös varma, että Glen potkii meitä samalla tavalla kuin me häntä. 

Ampadu antoi lausuntonsa ennen sunnuntain 2–0-voittoa Millwallista, joka oli Leedsin viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa. 

– Emme välttämättä kättele sen jälkeen. Keskittyminen alkaa.

Lue myös:

    Uusimmat