Kauniiden kakkusomisteiden tekeminen onnistuu kyllä muiltakin kuin ammattitaitoisilta kondiittoreilta. Nappaa vinkkimme marsipaanikuvioiden tekemiseen!
Moni innokas kotikokki on joskus kokeillut marsipaaniruusujen ja muiden kakkukoristeiden tekemistä itse kotona. Väärällä käsittelyllä marsipaani murenee, kuivahtaa käsiin ja kuvioista tulee halkeilleita.
Marsipaania käsitellessä tärkeää on erityisesti lämpötilat. Paras säilytyslämpötila marsipaanimassalle on 10–18 astetta. Esimerkiksi pimeä, viileä kuivakaappi toimii hyvin säilytystilana. Paras työskentelylämpötila marsipaanille on 20 astetta. Jos marsipaani on liian kylmää käsiteltäessä, siitä tulee kuivaa ja helposti murenevaa.
Marsipaani kannattaa kaulia noin 2,5 senttimetrin paksuiseksi levyksi. Käytä apuna perunajauhoa. Tomusokeri saa marsipaanimassan herkästi ”hikoilemaan”.