Mainos

Tee itse marsipaaniruusuja – näillä vinkeillä onnistut!

Kauniiden kakkusomisteiden tekeminen onnistuu kyllä muiltakin kuin ammattitaitoisilta kondiittoreilta. Nappaa vinkkimme marsipaanikuvioiden tekemiseen!

Moni innokas kotikokki on joskus kokeillut marsipaaniruusujen ja muiden kakkukoristeiden tekemistä itse kotona. Väärällä käsittelyllä marsipaani murenee, kuivahtaa käsiin ja kuvioista tulee halkeilleita.

Marsipaania käsitellessä tärkeää on erityisesti lämpötilat. Paras säilytyslämpötila marsipaanimassalle on 10–18 astetta. Esimerkiksi pimeä, viileä kuivakaappi toimii hyvin säilytystilana. Paras työskentelylämpötila marsipaanille on 20 astetta. Jos marsipaani on liian kylmää käsiteltäessä, siitä tulee kuivaa ja helposti murenevaa.

Marsipaani kannattaa kaulia noin 2,5 senttimetrin paksuiseksi levyksi. Käytä apuna perunajauhoa. Tomusokeri saa marsipaanimassan herkästi ”hikoilemaan”.

Neilikka

Tarvitset: Roosaa marsipaania. Yhteen neilikkaan kuluu noin 30 grammaa marsipaania.

1. Muotoile marsipaanipallosta noin 30 senttimetriä pitkä, tasainen tanko.

2. Litistä tanko niin, että se on toisesta laidasta paksumpi kuin toisesta.

3. Paina haarukalla lyhyet urat ohuemmalle sivulle.

4. Poimuta marsipaani neilikaksi.

5. Leikkaa neilikan pohja.

Ruusu

Tarvitset: Punaista marsipaania ja vihreää marsipaania

1. Pehmitä marsipaania ja pyöritä se tangoksi.

2. Jaa tanko viiteen yhtä suureen osaan ja pyöritä palat palloiksi.

3. Paina pallot lusikalla ruusun terälehdiksi.

4. Muotoile terälehdet ruusuksi kietomalla niitä yhteen ja taivuttamalla kärkiä aina hiukan alaspäin. Ensimmäinen terälehti kannattaa kiertää pieneksi rullaksi itsensä ympärille.

5. Leikkaa ruusun pohja tasaiseksi, jotta saat sen pysymään kakun päällä.

6. Tee halutessasi ruusun alle vihreitä marsipaanilehtiä. Painele vaikka veitsellä vihreään marsipaanipalaan lehden kuviot.

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.