Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tee itse marsipaaniruusuja – näillä vinkeillä onnistut!

Kauniiden koristeruusujen tekeminen ei vaadi kondiittorintaitoja.
Kauniiden koristeruusujen tekeminen ei vaadi kondiittorintaitoja.Shutterstock
Julkaistu 29.03.2014 10:24

Kauniiden kakkusomisteiden tekeminen onnistuu kyllä muiltakin kuin ammattitaitoisilta kondiittoreilta. Nappaa vinkkimme marsipaanikuvioiden tekemiseen!

Moni innokas kotikokki on joskus kokeillut marsipaaniruusujen ja muiden kakkukoristeiden tekemistä itse kotona. Väärällä käsittelyllä marsipaani murenee, kuivahtaa käsiin ja kuvioista tulee halkeilleita.

Marsipaania käsitellessä tärkeää on erityisesti lämpötilat. Paras säilytyslämpötila marsipaanimassalle on 10–18 astetta. Esimerkiksi pimeä, viileä kuivakaappi toimii hyvin säilytystilana. Paras työskentelylämpötila marsipaanille on 20 astetta. Jos marsipaani on liian kylmää käsiteltäessä, siitä tulee kuivaa ja helposti murenevaa.

Marsipaani kannattaa kaulia noin 2,5 senttimetrin paksuiseksi levyksi. Käytä apuna perunajauhoa. Tomusokeri saa marsipaanimassan herkästi ”hikoilemaan”.

Neilikka

Rypytä neilikan terälehdet tekemällä haarukalla pieniä uria marsipaanimassan reunaan.
Rypytä neilikan terälehdet tekemällä haarukalla pieniä uria marsipaanimassan reunaan.Shutterstock

Tarvitset: Roosaa marsipaania. Yhteen neilikkaan kuluu noin 30 grammaa marsipaania.

1. Muotoile marsipaanipallosta noin 30 senttimetriä pitkä, tasainen tanko.

2. Litistä tanko niin, että se on toisesta laidasta paksumpi kuin toisesta.

3. Paina haarukalla lyhyet urat ohuemmalle sivulle.

4. Poimuta marsipaani neilikaksi.

5. Leikkaa neilikan pohja.

Ruusu

Kieputa marsipaanista tehtyjä terälehtiä toistensa ympärillä ja taivuta terälehtiä hiukan alaspäin tehdessäsi marsipaaniruusua.Kieputa marsipaanista tehtyjä terälehtiä toistensa ympärillä ja taivuta terälehtiä hiukan alaspäin tehdessäsi marsipaaniruusua.Shutterstock

Tarvitset: Punaista marsipaania ja vihreää marsipaania

1. Pehmitä marsipaania ja pyöritä se tangoksi.

2. Jaa tanko viiteen yhtä suureen osaan ja pyöritä palat palloiksi.

3. Paina pallot lusikalla ruusun terälehdiksi.

4. Muotoile terälehdet ruusuksi kietomalla niitä yhteen ja taivuttamalla kärkiä aina hiukan alaspäin. Ensimmäinen terälehti kannattaa kiertää pieneksi rullaksi itsensä ympärille.

5. Leikkaa ruusun pohja tasaiseksi, jotta saat sen pysymään kakun päällä.

6. Tee halutessasi ruusun alle vihreitä marsipaanilehtiä. Painele vaikka veitsellä vihreään marsipaanipalaan lehden kuviot.

Lähde: Mauste-Sallinen Oy

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkiva pavlovakranssi, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Tiiliseinä tägilläPiparkakku-kranssiJoulun viehättävin koriste: Tee itse kimaltavat linnut!Huikea hitti: Fidget spinner -keksit pyörivät kuin aidot sormihyrrät – kokeile!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon