Tee itse kevään trendikkäin taulu ilmaiseksi – piristävä idea kotiin kuin kotiin!

Kaunis typografia, lentävät lauseet ja vanhat viisaudet ovat nyt pinnalla sisustuksessa. Tekstitaidetta on helppo tehdä myös itse – et tarvitse kuin aikaa, kauniit kehykset ja ripauksen mielikuvitusta (tai hyvät googlaustaidot).

Trendikodeissa sanotaan nyt asiat niin kuin ne ovat. Vanhat viisaudet, positiiviset lausahdukset ja sattuvat sanonnat koristavat nyt niin sisustustekstiilejä kuin kokonaisia seinäpintojakin.

Tekstitaidetta voit tehdä myös itse. Pohdi ensin, mikä lause tai typografinen malli sinua miellyttäisi? Tarkkaa jälkeä saat tietokoneen kuva- ja tekstinkäsittelyohjelmien avulla, mutta jos sinulla on hitunenkaan taitelijanlahjoja, lauseet voi myös itse jäljentää paperille vaikkapa vesivärien tai vanhan kunnon mustekynän avustuksella.

Tee itse trendikäs tekstitaulu:

Tarvitset:

  • Ripauksen mielikuvitusta, inspiraatiota voit hakea myös esimerkiksi Googlen kuvahaulla, Pinterestistä tai Etsystä.
  • Kehykset haluamassasi koossa
  • Valkoista paperia
  • Lyijykynä ja kumi
  • Vesivärejä, mustekyniä tai vaikkapa vahaliituja
  • Vaihtoehtoisesti voit sommitella tekstipätkän myös tietokoneesi avulla ja tulostaa sen valmiina julisteena. Huomaa, että A3-koko vaatii yleensä ohisyötön valitsemisen.

1. Sommittele haluamasi lause ensin lyijykynän avulla paperille. Voit katsoa mallia sinua miellyttävästä kuvasta tai ideoida itse.

2. Maalaa tekstipätkä vesivärien, mustekynien tai vaikkapa vahaliitujen avulla.

3. Asettele kuva kehyksiin ja kiinnitä kehykset seinälle.

Kokeile myös muita tee itse -ideoita:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat