Suloinen lahjaidea: Hyödynnä jämäkynttilät!

Vanhoja kynttilän jämiä ei kannata heittää sekajätteeseen vaan uusiokäyttää ne uusien kyntilöiden valmistamisessa. Joukkoon ripaus eteerisiä öljyjä ja pian sinulla on omatekoiset tuoksukynttilät.

Vanhoista kynttilöistä syntyy kauniita ja persoonallisia lahjaideoita jokaiseen kotiin. Ripauksella eteeristä öljyä voit tehdä tuoksukynttilän. Myös asettelemalla kynttiläpurkin pohjalle esimerkiksi omenan kuoria tai vaikkapa kauniita hileitä, saat persoonallista ilmettä.

Kynttilät voit tehdä vaikkapa kauniiseen kahvikuppiin tai lasipurkkiin, mikäli niitä ei tarvitse irrottaa. Jos haluat kokonaisia kynttilöitä, hyödynnä vaikkapa vanhat maito- tai hunajapurkit. Muista voidella muotti ensi ruokaöljyllä, jotta se irtoaa kynttilän ympäriltä helpommin.

Kertakäyttöiseen kynttilään pujotetaan sydänlanka pohjan läpi neulan avulla ja tehdään nurjalle puolelle solmu. Jos teet kynttilän esimerkiksi kahvikuppiin, liimaa kuumaliiman avulla sydänlanka pohjaan kiinni.

Näitä tarvitset:

Vanhoja kynttilöitä
Kuumaliimaa
Kattila
Vesi
Sydänlankaa
Vanhoja kahvikuppeja tai muita astioita TAI kertakäyttöinen muotti, esimerkiksi vanha maitopurkki
Eteeristä öljyä tuoksua varten
Kyniä langan tukemista varten

1. Liimaa astian pohjaan sydänlanka kiinni kuumaliiman avustuksella, jos kynttilän on tarkoitus jäädä muottiin. Mikäli muotti on kertakäyttöinen, pujota lanka neulan avulla pohjasta läpi ja tee solmu nurjalle puolelle.

2. Kertakäyttöinen muotti kannattaa voidella ruokaöljyllä, jotta se irtoaa helpommin.

3. Solmi sydänlanka sopivan pidikkeen, esimerkiksi kynän ympärille, jotta se ei uppoa massan sekaan. Muista huolehtia, että lanka pysyy suorassa.

4. Sulata vanhat kynttilät vesihauteessa liedellä. Kun kynttilämassa on otettu liedeltä siihen lisätään haluttua tuoksyöljyä, esimerkiksi ruusun tuoksua.

5. Poimi vanhat ja mustuneet kynttilänsydämet pinseteillä pois kuumasta seoksesta. Ole varovainen!

6. Kaada massa muottiin siten, että yläreunaan jää muutama sentti liikkumatilaa. Kuivata massaa noin puoli tuntia ja muista välillä tarkastaa, ettei massaan ole muodostunut reikiä. Kuivattele kynttilöitä sen jälkeen seuraavaan päivään.

7. Jos käytössäsi on kertakäyttöinen muotti, irrota muotti kynttilän ympäriltä. Somista halutessasi valmiita kynttilöitä esimerkiksi kauniilla nauhalla tai koristeilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja