Mainos

Teatterinjohtaja julisti Keskipohjanmaan pannaan

Keskipohjanmaa-lehden päätoimittajan Lassi Jaakkolan mukaan jokainen yritys estää toimittajaa tekemästä työtään on vakava asia. Myös Suomen Journalistiliitto pitää tapausta syrjivänä.

Kokkolan kaupunginteatteri on ajautunut napit vastakkain sanomalehti Keskipohjanmaan kanssa. Teatterinjohtaja yritti ohjata eilen tiedotustilaisuuteen tulleen lehden kulttuuritoimittajan ulos infosta. Lehden mukaan jupakan taustalla on teatterinjohtaja Petteri Sallisen suivaantuminen lehden näytelmäkritiikistä.

Lehden kulttuuritoimittaja Tiina Ruotsala kertoo olleensa järkyttynyt, kun teatterinjohtaja pyysi hänet "nurkan taakse" keskustelemaan. Toimittaja oli tullut teatterin tiedotustilaisuuteen, jossa esiteltiin uutta Fundamentalisti -näytelmää. Teatterinjohtaja ilmoitti Ruotsalalle, ettei tämä ole tervetullut infoon ja pyysi häntä poistumaan paikalta.

- Kiellosta huolimatta menin infoon, jossa teatterinjohtaja jatkoi mollaamistani, kertoo Ruotsala. Lehti itse uutisoi tapauksen tänään.

Myös Keskipohjanmaa -lehden päätoimittaja Lassi Jaakkola on äimistynyt tapahtuneesta. Aivan tavaton tapaus, hän kommentoi.

Jaakkolan mukaan jokainen yritys estää toimittajaa tekemästä työtään on vakava asia. Pikkujuttu ei ole myöskään se, jos toimituksen ulkopuolelta yritetään vaikuttaa siihen, kuka toimittaja jutun kirjoittaa, hän jatkaa.

Jaakkola muistuttaa, että teatterikritiikissä on kyse kirjoittajan omasta näkemyksestä. Kukaan ulkopuolinen ei voi lähteä asiassa määräilemään. Pelkkä ajatus on absurdi, päätoimittaja huomauttaa.

Lehteä ei enää kutsuta

Vuodenvaihteessa teatterinjohtajana aloittanut Sallinen myöntää yrittäneensä poistaa toimittajan tiedotustilaisuudesta. Hänen mukaansa kyse oli yksityistilaisuudesta, johon ei oltu kutsuttu Keskipohjanmaa -lehden edustajaa. Hän vertaa tapausta siihen, että joku tulisi kuokkavieraaksi toisen kotiin.

Teatteri ei aio lähettää jatkossakaan infokutsuja maakunnan ykköslehdelle. Lehden toiminta on sellaista, että olemme ottaneet vapauden toimia omalla tavallamme, Sallinen huomauttaa.

Teatterinjohtajan mielestä ammattitaitoinen kritiikki pitää sisällään myös objektiivisen näkökannan.

Päätoimittaja Jaakkola pitää lehden pannaan julistamista erikoisena.

- Jokainen päättää itse, keitä kutsuvat. Teatterin tapauksessa kyse on kuitenkin julkisin varoin toimivasta laitoksesta, hän muistuttaa. Lähtökohtaisesti kaiken, mitä siellä tapahtuu, tulisi olla julkista.

Journalistiliitto pitää toimintaa syrjivänä

Suomen Journalistiliiton pääsihteeri Eila Hyppönen pitää teatterin toimintaa syrjivänä ja ennen kuulumattomana.

- Yhden tiedotusvälineen boikotoiminen sen perusteella, mitä se on kirjoitellut, on ennenkuulumattoman syrjivää.

Tapauksessa on hänen mukaansa kyse sananvapauden rajoittamisesta.

Hyppösen mukaan vielä on ennenaikaista sanoa, ryhtyykö Journalistiliitto joihinkin toimiin jupakassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.