Teatterineuvos Hilkka Kinnunen: Oopperan ei pidä olla liian hienoa

Säteilevän primadonnan elämä 25:58

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut teatterineuvos Hilkka Kinnunen sanoi, että Suomen Kansallisoopperan tulisi esittää oopperan lisäksi myös operetteja.

Teatterineuvos ja operettitaiteilija Hilkka Kinnunen sanoo, ettei ole oikein, että suomalaisten täytyy matkustaa Tallinnaan nähdäkseen operetteja. Operettien esittäminen Suomessa loppui, kun Kinnunen lopetti oman uransa 1990-luvulla.

– Suomi on pieni maa, sen täytyy tarjota kansalaisilleen ja veronmaksajilleen kaikenlaista musiikkia, Kinnunen sanoi lähetyksessä.

Operetteja tulisikin ottaa Kinnusen mielestä Suomen Kansallisoopperan esitettäviksi. Hän sanoo, että oopperan ei pitäisi olla liian hienostelevaa, sillä monesti klassiset operetit ovat vaikeampia laulettavia kuin jotkin yksinkertaiset oopperaroolit.

– En ymmärrä, miksi täällä yritetään olla niin äärettömän hienoja. Miksei ihmisille esitetä sitä, mitä he haluavat nähdä ja kuulla? Ei sen tarvitse olla huonoa makua.

Kuinka Kinnunen päätyi operettitaiteilijan uralle? Mitä hän kertoi Tapani Kansasta ja Katri Helenasta? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat