Mainos

Täystyrmäys perussuomalaisilta: Emme hyväksy "kyttäysperusteista" tiemaksua

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo antaa täystyrmäyksen liikenne- ja viestintäministeriön tieverokaavailuille.

Slunga-Poutsalon mielestä tieverkoston korjausvelka yritetään maksattaa maaseudun asukkailla ja niillä, jotka välttämättä tarvitsevat omaa autoa. Hän sanoo, että seurantajärjestelmään liittyy aina isoja periaatteellisia ongelmia.

– Perussuomalaiset eivät hyväksy kyttäysperusteista ratkaisua. Tällaista autoilijoiden seurantajärjestelmää ei ole hallitusohjelmassa. Jos tieverkoston korjausvelka ylipäätään katsottaisiin perustelluksi kerätä kilometrimaksuilla, niin se voitaisiin siinä tapauksessa toteuttaa ilman kalliita lisäkustannuksia autojen katsastusten yhteydessä jo nykyisellään kerättävien mittarilukemien pohjalta, sanoo Slunga-Poutsalo tiedotteessa.

Slunga-Poutsalo laskee, että julkisuudessa esitellyn mallin vaatima laitteisto ja sen asennus maksaisivat ajoneuvoa kohti noin tuhat euroa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa jouluaattona, että valtion väylien yhtiöittämisestä päätetään kevään kehysriihessä.

Uudessa mallissa teiden käytöstä maksettaisiin erikseen ja muita autoiluun liittyviä veroja alennettaisiin. Palveluntarjoaja voisi laskuttaa autoilijaa esimerkiksi ajettujen kilometrien perusteella tai kiinteällä kuukausimaksulla.

Berner torjui suunnitelmien herättämää arvostelua viime viikolla blogissaan muun muassa kirjoittamalla, että tarkoituksena ei ole seurata kansalaisia vaan ajettuja kilometrejä. Bernerin mukaan aikaan perustuva maksu ei vaatisi välttämättä edes ajon seurantalaitetta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja