Täyskäännös! Ferrari vaatii sittenkin Sebastian Vettelin kohurangaistuksen tarkistamista – onko Lewis Hamiltonin voitto uhattuna?

1:09
Pääkuvan videolla Kanadan GP:n kohutilanne.

Ferrari pyytää sittenkin Kansainvälistä autourheiluliittoa FIA:ta arvioimaan uudelleen Kanadan GP:n tapahtumat, kertoo Motorsport.com.

Ferrarin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel menetti voiton Montrealissa, kun kisan tuomaristo tuomitsi hänelle viiden sekunnin aikarangaistuksen. Vettel ajautui nurmikon puolelle ja palatessaan radalle hän oli vähällä osua Mercedes-kuski Lewis Hamiltoniin.

Vettel ajoi maaliin ensimmäisenä, mutta putosi loppusijoituksissa toiseksi aikasakon takia. Ferrari aikoi ensin valittaa Vettelin saamasta rangaistuksesta, mutta päätti toisin.

Nyt Ferrari on esittänyt pyynnön FIA:lle, että tämä arvioisi uudelleen päätöksensä. Ferrari haluaa, että FIA tarkistaa uudelleen, palaako Vettel vaarallisesti radalle ja pakottaako hän Hamiltonin ulos radalta.

Ferrari vetoaa FIA:n omiiin sääntöihin, jonka mukaan tämänkaltainen pyyntö on mahdollinen, jos asiassa on ilmennyt merkittävä uusi todiste, jota ei oltu huomioitu tai huomattu päätöksenteossa kilpailun aikana.

Ferrarilla oli viime viikon sunnuntaihin asti aikaa käyttää tämä kortti, ja italialaistalli varmisti maanantaina käyttävänsä sen. Vielä ei ole tiedossa, mikä tämä merkittävä, uusi todiste on. 

Motorsport.com arvioi kuitenkin, että uudet todisteet sisältävät GPS-dataa, uusia telemetriatietoja sekä todistajalausunnon Vetteliltä itseltään.

FIA:n uskotaan kutsuvan tuomarit kokoon Ranskan GP:ssä tarkistaakseen Vettelin rangaistuksen ja Ferrarin uuden löydöksen.

Jos he vakuuttuvat, että uusi tieto on merkittävä, he ottavat asian tarkempaan käsittelyyn. 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja