Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täydellistä hampurilaista etsimässä – tässäkö paras pihviliha?

Julkaistu 07.06.2013 13:37(Päivitetty 07.06.2013 14:03)

MTV3:n Makuja.fi-sivuston ruokabloggaaja Jani Kinnunen perehtyy tänä kesänä burgerin syvimpään olemukseen.

Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen aikoo selvittää, mikä on täydellisen hampurilaisen salaisuus: millainen on täydellinen hampurilaissämpylä, mitkä lisukkeet toimivat parhaiten ja miten syntyy se kaikista mehevin pihvi? Juttusarjan ensimmäisessä osassa kokeiltiin BBQ-pekonihampurilaista, jossa pihvilihaksi valikoitui chuck roll.

– Aloitin kevyesti valitsemalla tässä vaiheessa hyväksi tietämästäni ruhonosasta, chuck rollista. Tuo amerikkalaisten suosima lihanpala ei ole löytänyt vielä tietään kunnolla suomalaisille lihatiskeille. Kyseessä on luuton naudan etuselkä, jossa on rasvaa varsin sopiva määrä mehukkaaseen burgeripihviin. Parhain lopputulos saavutetaan lihalla, jossa rasvaprosentti on 10-20 % tienoilla. Silloin rasvaa pääsee sulamaan sisälle juuri sopivasti eikä liha jää sitkeäksi tai kuivaksi.

Osoittautuiko chuck roll hyväksi pihvilihavalinnaksi? Katso Sivumaku-blogista BBQ-hampurilaisen resepti ja lue lisää!

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"Täydellisen jauhelihapihvin salainen raaka-aine löytyy jo keittiöstäsi – ruokatoimittaja ylistää parhaaksi burgeriksiJauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösenAkseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Huippukokin odotettu hampurilaisravintola avautuu perjantaina: Pihviä ei ikinä tarjoilla kypsänä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • 12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 11:14
    Siivous

    Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois

  • 08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 06:31
    Kirjastot

    Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasi