Mainos

Tavarajunaturma Liperissä

Liperin Ylämyllyn junaonnettomuuden tutkimuksissa ei ole havaittu mitään teknistä vikaa. Onnettomuustutkintakeskuksen erikoistutkija Esko Värttiön mukaan niin rata kuin sen vaihteetkin olivat kunnossa. Alustavasti hän arvioi, että onnettomuus johtui liikennöintiin liittyvästä syystä.

Värttiö ei osaa vielä sanoa tarkemmin, millaisesta liikennöintiin liittyvästä syystä onnettomuus aiheutui. Hän arvelee, että tutkimukset saadaan päätökseen ensi viikon loppupuolella.

Tavarajuna törmäsi Ylämyllyn liikennepaikalla tyhjään vaunuletkaan lauantaina klo 9.26. Juna ohjautui väärille raiteille, kun radan vaihteet olivat väärässä asennossa. Kiskoilta suistui kolme vaunua.

Onnettomuuden jäljiltä rata saatiin liikennöitävään kuntoon iltapäivällä klo 16:n maissa. Junaonnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Liikenne katkesi viikko sitten

Junaliikenne oli viimeksi poikki pääradalla viikko sitten sunnuntai-iltana, kun radalle Riihimäen lähellä suistuneet seitsemän tyhjää säiliövaunua tukkivat liikenteen.

Junan pystyyn jääneistä vaunuista ainakin osassa oli tuolloin kaasukondensaattia. Palomestari Tapani Salmisen mukaan tuosta onnettomuudesta olisi voinut tulla vakava, jos jokin näistä vaunuista olisi suistunut kiskoille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.