Mainos

Tätä on asunnottomuus vuonna 2016: "Auttamishalu heräsi, kun näin naisen nukkuvan päiväkodin pihassa"

Asunnottomien ahdinko on herättänyt myötätuntoa helsinkiläisissä, jotka toivat säkeittäin kenkiä ja vaatteita asunnottomille tarkoitettuun keräykseen. Erityisesti keräykseen toivottiin kenkiä, jotka on tarkoitus jakaa kodittomille asunnottomien yönä muutaman viikon päästä.

Itäkeskuksessa asuva Maria Renfors-Kallio toi keräykseen muun muassa villasukkia ja lämpimiä vaatteita. Hän kertoo tapauksen tältä viikolta herättäneen hänet auttamaan.

– Vein lasta päiväkotiin kello kuusi aamulla, ja näin pihan nurkassa makuupussissa nukkuvan naisen. Ajattelin, että näin ei pitäisi olla Suomessa vuonna 2016. 

Renfors-Kallio kertoo perheen näkevän Itä-Helsingissä useinkin elämän nurjaa puolta.

– Narkkarit piikittävät keskellä päivää, ja kodittomia on näkynyt ennenkin. En silti halua muuttaa alueelta pois tai piilottaa todellisuutta lapsiltani. He saavat nähdä, ettei elämä ole kaikille sitä, että mennään kotiin syömään, sillä kaikilla ei ole kotia.

Kenkä- ja vaatekeräyksen ensimmäisessä pisteessä Itäkeskuksessa tuli jo ensimmäisen puolen tunnin aikana säkeittäin tavaraa. Keräyksen järjestävät yhdessä kierrätystapahtuma Siivouspäivä sekä vaatekierrätysyhtiö Recci. 

Kierros jatkui Itäkeskuksesta eri puolille pääkaupunkiseutua. Toiseksi viimeinen pysäkki oli Myyrmäessä, jossa iso pakettiauto oli jo puolillaan lahjoitettuja vaatteita ja kenkiä.

Reccin edustajilta kysyttiin toistuvasti, onko muita uusia keräyspaikkoja tulossa. Taravaa ja auttamishalua siis suomalaisilla riittää.

1:38

1:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.