Mainos

Kodittomien auttajat ihmeen äärellä: Olemme kiitollisia 5 euron jouluaterian lahjoittajille – joululahja koko vuodeksi

Vailla vakinaista asunto ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivolan mukaan ihmisten halua lahjoittaa näitä viiden euron jouluaterioita kodittomille on yllättänyt auttajat.

– Tämä on hurjaa, sillä emme osanneet kuvitella lahjoituksia kertyvän näin paljon, vaikka näin joulun aikaan ihmiset haluavat herkemmin auttaa. Tässä on joululahjaa meille koko vuodeksi, iloitsee Tiivola.

Vva ry on tähän saakka pystynyt tarjoamaan lahjoitusruokaa ja osin ostoruokaa Vaasankadun pisteessä kolme kertaa viikossa.

– Nyt voimme tarjota ruokaa viitenä päivänä viikossa näistä lahjoitusrahoista ainakin juhannukseen saakka. Nyt meidän ei tarvitse käyttää omaa rahaa ruokaan vaan voimme vielä lisätä kodittomien auttamista muulla tavalla – ehkäpä voimme palkata uuden työtekijän, pohtii Tiivola.

Vaasankadulla kodittomat voivat käydä lukemassa päivän lehdet tai tavata tuttavia.

– Meidän päätehtävä on etsiä asuntoja. Kävijöitä täällä on ollut tänäkin vuonna noin 10 000 ja matalan kynnyksen paikoissamme kävijöitä on vuosittain jopa 25 000. Toki osa käy meillä useamman kerran, toteaa Tiivola

Nuorten asunnottomuus lisääntynyt

Asunnottomien profiili on muuttunut viime vuosina, sillä aiemmin suurin osa kodittomista olivat yksinäisiä alkoholisoituneita miehiä. 

–  Kasvava joukko on nyt alle 25-vuotiaita, jotka eivät saa kotoaan apua – syystä tai toisesta. Osa heistä tulee lastenhuollosta, joka on kadottanut yhteyden näihin nuoriin aikuisiin. Kodittomista toinen kolmas osa on maahanmuuttajia ja viimeinen kolmas osa yksinäisiä miehiä, kertoo Tiivola.

Tiivola haluaa jo nyt kiittää lahjoituksia tehneitä.

– Olemme mielettömän kiitollisia ja voin sanoa, että viiden euron lahjoituksella voi auttaa paljon. Aiomme tehdä lahjoituksille oma kustannuspaikan, koska haluamme näyttää, että rahat menevät sinne, minne ne on tarkoitettu, lupaa Tiivola.

Tiivolan mukaan tämä on hyvä esimerkki siitä, miten kuka vaan voi auttaa toista isosti. 

– Toivottavasti tämä esimerkki levittää auttamisenhalua ja saa ihmiset keksimään erilaisia tapoja ja kohteita tehdä hyvää - pienikin apu voi olla toiselle iso onni, kannustaa Tiivola.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.