Tätä auton viilentymistä nopeuttavaa niksiä eivät kaikki tunne: "Ilmastoinnille vähemmän töitä"

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
Ilmastointi on autoissa yksi merkittävimmistä mukavuustekijöistä – erityisesti Suomen kesässä, jossa sääolosuhteet vaihtelevat sateista helteisiin. Vaikka ilmastoinnin tarkoitus on viilentää, kannattaa sitä hyödyntää vuoden ympäri. Säännöllinen parin vuoden välein tehty huolto pitää ilmastoinnin kunnossa.

Sopivan viileä ilma on autossa merkittävä turvallisuustekijä, sillä se pitää kuljettajan virkeämpänä. Kokeile tätä niksiä autosi viilentämisen nopeuttamiseksi.

Helteet ovat tehneet paluun Suomeen. Vaikka useimmissa autoissa onkin jo nykyisin ilmastointi, täytyy sitä osata käyttää oikein, jotta siitä on hyötyä.

Vaikka ilmastointilaitteella auton saakin viilennettyä tehokkaasti, on auto silti hyvä pysäköidä varjoiseen paikkaan. Silloin matkaan on miellyttävämpää lähteä, kun ratti ja penkit eivät ole tulikuumat.

Mukavuuden lisäämiseksi kuumaa autoa kannattaa myös tuulettaa ennen autoon hyppäämistä. Tämä onnistuu ihan perinteisesti ovet tai ikkunat avaamalla.

Lisälämmittimellä voi tehostaa myös viilentymistä

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo liiton tiedotteessa, että monikaan ei tiedä polttoainetoimiseen lisälämmittimeen liittyvää kikkaa.

Lisälämmittimen voi nimittäin kytkeä myös tuuletustoiminnolle. Kun tuuletuksen aktivoi lämmittimen asetuksista, saa auton puhaltimen puhaltamaan ulkoilmaa sisälle autoon.

– Kun auton sisällä seisonutta kuumaa ilmaa saadaan korvattua ulkoilmalla, jää ilmastoinnille vähemmän töitä viilentää auto sopivaan lämpötilaan, Vesalainen ohjeistaa tiedotteessa.

Lähde: Autoliitto

Artikkeli on julkaistu aiemmin kesällä 2021.

Lue myös:

    Uusimmat