Mainos

Tästä syystä poliisi julkaisi heroiinivanhempien järkyttävän kuvan: "Olisivat voineet vahingoittaa myös muita"

1:09

Heroiiniyliannostuksen ottaneesta ja auton rattiin sammuneesta pariskunnasta julkaistut kuvat järkyttivät raadollisuudellaan viime viikon lopulla. Kuvien julkaisusta päättäneet viranomaiset ovat nyt valottaneet syitä sille, miksi poliisin kohtaama näky päätettiin tuoda julkisuuteen. 

Ohiossa, Yhdysvalloissa sijaitsevan East Liverpoolin kaupungin poliisilaitoksen johtaja John Lane kertoi maanantaina uutiskanava CNN:n haastattelussa, että kuvien julkaisemisella pyrittiin parantamaan ihmisten tietämystä huumeiden vaaroista.

– Ihmiset eivät ymmärrä, mitä nämä huumeet tekevät ja miten ne vaikuttavat perheisiin ja pieniin lapsiin, jotka joutuvat mukaan tällaiseen. Teemme kaikkemme parantaaksemme ihmisten tietämystä asiasta auttaaksemme näitä lapsia ja perheitä.

Sattumalta kiinni jääneen kaksikon tapaus olikin erityisten kylmäävä, sillä auton takapenkillä istui nelivuotias poika.

East Liverpoolin kaupungin edustajan, Brian Allenin mukaan keskusteluissa pohdittiin erityisesti myös lapsen etua.

– Hänen on päästävä pois siitä ympäristöstä ja sinne, missä hänen täytyisi olla – turvallisessa ja rakastavassa ympäristössä.

"Pariskunta olisi todennäköisesti kuollut"

Kuvien pariskunta päätyi viranomaisten haaviin sattumalta. Työmatkalla ollut poliisi oli huomannut koulubussin perässä holtittomasti ajavan auton, joka oli muun muassa tehnyt äkkijarrutuksen estääkseen törmäämisen bussiin.

Poliisi pysäytti ajoneuvon ja hälytti paikalle ambulanssin ja apuvoimia huomattuaan auton etuosassa istuneen pariskunnan heikon kunnon.

Tapauksesta kirjattujen viranomaistietojen mukaan auton kyydissä istuneen naisen iho oli muuttumassa siniseksi ensihoitajien saapuessa paikalle.

East Liverpoolin kaupungin Facebook-sivuille päätyneet kuvat olivat paikalle hetkeä myöhemmin saapuneen poliisin ottamia.

Allen uskoo, että tajuttomana autossa istunut pariskunta olisi kuollut yliannostukseen, mikäli paikalle ei olisi osunut virkavallan edustajaa. 

– Lisäksi he olisivat saattaneet vahingoittaa myös muita lapsia, jotka olivat juuri nousemassa koulubussista.

Auton kuljettaja on myöntänyt syyllistyneensä rikokseen ja hänet on tuomittu noin vuoden mittaiseen vankilatuomioon. Pelkääjän paikalla istunut nainen ei ole myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Häntä tullaan kuulemaan oikeudessa kuluvan viikon aikana.

 Ex-vanki Jarkki jätti huumeet 1,5 vuotta sitten: "Putkassa tajusin, että nyt se narkkaaminen on ohi".

3:21

Huomenta Suomessa vieraili vastikään 20 vuotta huumeita käyttänyt Pasi, jonka poika on nyt koukussa. Katso video:

9:17

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.